Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
James en Millie


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Spot
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in mei 2020 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit, (meest zwart)
  • Status : geplaatst
Algemene informatie :
  • Naam : Ollie
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in mei 2020 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit
  • Status : geplaatst

~ Spot en Ollie ~

Ollie en Spot, 2 broertjes. Mei 2019 geboren. Hebben de entingen gekregen, dragen een chip en zijn gecastreerd.

Twee broertjes, destijds aangetroffen tussen de pallets. Fijn dat ze binnen De Kittenmand gekomen zijn.
Als u twee gezellige broertjes zoekt dan heeft u die nu misschien wel gevonden.
Ieder met een eigen karaktertje en bijzonderheden.~ Ollie ~

Lieverd Ollie is een knuffelkont.
Wil graag veel en vaak geaaid worden! Optillen vindt hij geen succes maar als het dan even moet….vooruit dan maar. Het is een echte snoeperd, vindt echt alles lekker.
Hij is haantje de voorste in veel dingen. Komt vast door zijn nieuwsgierige aard.


De katjes kunnen bij het gastgezin veilig de tuin in en dat doet hij dan ook elke dag graag even. Maar ook binnen kan hij zich uitstekend vermaken met bijvoorbeeld een balletje of ander speelgoed of, zeker niet vergeten, met broerlief.
Ollie is ook heel vindingrijk. Hij kan je echt verrassen.


Broerlief Spot is ook erg gehecht aan Ollie.
Hij was gewoon zichzelf niet meer van ongerustheid toen Ollie een keer mee was naar de dierenarts en hij even thuis moest blijven. Hij liep van vensterbank naar vensterbank, snapte er niets van en miauwde hard. Hij was zo blij toen Ollie weer thuis kwam. Dat was prachtig om te zien. Dus echt waar……deze broers horen bij elkaar.

~ Spot ~

Spot ligt graag op de vensterbank.
Een prima plek om alles in de gaten te houden. Want Spot is een ‘kat uit de boom kijk’ typje. Maar niets mis mee hoor. Hij heeft groot gelijk.

Als het in zijn programma past komt hij naast je zitten en kijkt je dan heel lief aan. Ja echt, je smelt dan van die oogjes. Dat is het moment waarop hij geaaid wil worden. Ja, duidelijker kan hij het niet maken. Hij loopt ook kopjes te geven tegen je benen aan om zijn aanwezigheid aan te geven.


Verder is hij niet zo van de knuffelige, tenminste nog niet. Hij heeft ook nog zoveel op zijn programma staan. Kijk die vlieg moet nog gevangen worden, hij moet de kast nog op om alles te overzien (een grote krabpaal met ligplekjes is dus zeker aan te bevelen) en hij moet zijn rondje in de tuin nog maken.


Maar net als Ollie, vindt Spot het ook helemaal prima om verder in huis te vertoeven. Geen straatleven voor deze mannekes. Gewoon lekker beschermd en veilig.

Voor deze mannekes zoeken we een liefdevol thuis waar ze samen welkom zijn en waar het helemaal prima is dat Spot zelf mag aangeven wanneer hij aangehaald wil worden. Dan kunt u de beste maatjes met hem worden.Toch is ook het volgende goed om te weten: Ollie is een wonder manneke die de woorden uit de medische wereld van……soms kunnen katjes je heel positief verbazen…..helemaal heeft waargemaakt.
Bij het onderzoek voor de inenting werd bij Ollie een hartruisje gehoord. Dat gaf reden voor verder onderzoek. Toen Ollie 4 maanden oud was hebben we via een dierenziekenhuis een hartecho met kleurendoppler laten uitvoeren. Daarbij kwamen wat probleempjes naar boven.

Ollie heeft een aangeboren gaatje in het harttussenschot, een vernauwing in de longslagader en een probleempje in de aorta. Wat een pechvogel is dit lieve manneke. Levensverwachting toen was 6 maanden. Dat is inmiddels ruim een jaar geleden!

Door een combinatie van zeg maar bouwfouten functioneert het hartje niet zo goed. Het lichaam krijgt daardoor minder zuurstof dan zonder de bouwfouten. Het komt ook bij mensen voor.
De ene kan nauwelijks inspanningen leveren terwijl een ander nauwelijks beperkingen ondervindt.
Bij Ollie merken we nauwelijks dat er iets aan de hand is. Hij stopt iets eerder met spelen dan Spot maar echt benauwd hebben we hem nooit gezien.

Omdat de specialist eerder had aangegeven dat Spot mogelijk het half jaar niet zou halen zijn de katjes bij het gastgezin blijven logeren. In de tussentijd is Spot ook nog gecastreerd en ook dat is goed gegaan! De jaarlijkse herhaalenting heeft hij ook gekregen. In de tussentijd hebben we toch weer zoveel vertrouwen gekregen dat we een thuis voor ze gaan zoeken.

Vooruitlopend daarop hebben we in oktober opnieuw een hartecho met kleurendoppler laten maken. Natuurlijk krijgt u daar de verslagen van en kunt u die voor adoptie voorleggen aan uw eigen dierenarts als u dat wilt.

In het verslag wordt Tetralogie van Fallot genoemd hoewel een ‘overrijdende aorta’ niet duidelijk aanwezig is. Dus niet alle 4 de afwijkingen worden gezien. Men ziet echt een toekomst voor Ollie maar natuurlijk weet niemand hoe lang dat zal zijn. Het gaat nu goed met hem en eigenlijk heeft hij het steeds goed gedaan. Als destijds de hartruis niet was gehoord hadden we dit allemaal zelfs helemaal niet geweten.

Er is geen andere reden geweest om deze onderzoeken te laten doen. Voor ons telt dat we hem het aller allerbeste wensen. We gunnen hem en broertje Spot een geweldig liefdevol thuis waar ze enorm welkom zijn. Een thuis waar heel veel van ze gehouden wordt.
Waar ze heerlijk verder kunnen genieten van het leven samen met hun personeel. Waardoor de tijd, die ze samen hebben, zo gelukkig en optimaal mogelijk wordt.

Staat uw huis en hart open voor deze broertjes?
Mail dan naar info@kittenmand-tilburg.nl voor het eerste contact en een kennismaking.terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"