Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Sissi en Lana


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Sissy
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in mei 2020 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar schildpad beige
  • Status : geplaatst
Algemene informatie :
  • Naam : Lana
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : eind augustus 2022 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit
  • Status : geplaatst


~ Sissi en Lana ~


Sissi, naar schatting juni 2020 geboren, heeft de entingen gekregen, draagt een chip en is gesteriliseerd.
Kitten Lana, eind augustus 2022 geboren, heeft de entingen gekregen en draagt een chip.
~ Sissi ~


Sissi, we weten niet precies hoe oud ze is.
Waar ze vandaan komt ook niet. En wat voor mengelmoes aan voorouders ze had is ook maar raden...Een mysterieuze maar hele mooie dame is het. Ze zwierf op straat voordat ze zwanger bij een dame in de tuin belandde.
Daar kreeg ze vier schattige kittens. Zo buiten leven met dat kleine spul is natuurlijk niks, dus snel naar een warm mandje bij een gastgezin van De Kittenmand.
Daar liet ze zien wat een toegewijde moeder ze was.
Altijd hield ze ze in het oog. Ze waste ze en gaf ze haar moedermelk tot ze eigenlijk al veel te groot waren en al lang zelf konden eten. Ze wist wat de kattenbak was en dat het aanrecht the place to be was voor eten dus ze heeft vast ooit baasjes gehad.

Na een turbulente periode met steeds weer iets nieuws om aan te wennen (sterilisatie, de kinderen het huis uit, een nieuwe huisgenoot erbij....) is ze nu lekker tot rust gekomen en heeft ze haar draai gevonden.
Ze houdt vooral van een kriebeltje op haar kopje en kinnetje, een lekker snoepjes op z'n tijd, wat aandacht en gezellig een beetje bij je in de buurt zijn. Maar ook van hele lange dutjes lekker op een rustig plekje. Het duurt even voordat Sissi je helemaal vertrouwt.

Nu loopt ze gezellig met je mee naar boven om bij je op bed lekker tegen je aan te krullen voor een hoop aaitjes. Soms word je 's ochtends wakker en heeft ze 's nachts twee of drie speeltjes van beneden mee naar boven genomen voor je, als kadootje. En sinds kort deelt ze zelfs geregeld de lekkere luie stoel in huis met de man des huizes voor een dutje.

Het lijkt een hele stoere poes, maar we zien steeds meer dat er een grote softie in haar schuilt. Deed ze in het begin nog een beetje lelijk tegen nieuwe huisgenoot Lana, maar intussen mag die eerst alle bakjes leegeten en doet ze voorzichtig met haar met het stoeien en nu begint ze zelfs haar kopje te wassen. Ze heeft haar nieuwe vriendinnetje dus ook inmiddels helemaal geaccepteerd en geniet van de extra gezelligheid die het brengt.
We merken dat ze eigenlijk heel graag lekker naar buiten wil en op vliegen wil jagen, maar dat kan nu nog even niet. Maar een veilige lekkere tuin bij haar nieuwe huis is zeker belangrijk!
~ Lana ~


Kitten Lana is helemaal in haar uppie gevonden. Maar wat een stoer wijffie!
Ondanks de niet heel hartelijke ontvangst door ex-mama Sissi in het gastgezin heeft ze toch haar draai heel snel gevonden.

In het begin vond ze het vooral wel eens leuk om donkere verstopplekjes op te zoeken.
En als je dan voornamelijk zwart bent moest je personeel soms zelfs met de zaklamp erbij op zoek naar je! Maar al snel dartelde ze het hele huis door en klom tot op het bovenste mandje van de krabpaal. En nu, nu is zelfs Sissi om en spelen ze geregeld tikkertje met verstoppertje bij het gordijn.
Lana houdt van aaien en snort en spint voor tien dan. En de dochter des huizes kan uren aan haar plukken en knuffelen en dat vindt Lana allemaal prima. In de ochtend is het uitkijken geblazen. Ze is gek op natvoer dus drentelt ze gevaarlijk dicht voor de voeten van het personeel tot ze in haar bakje kan duiken. Gelukkig miauwt ze dan hard met haar piepstemmetje dus valt ze wel op.
Lana houdt van gezelligheid maar is ook iedere dag wel een paar uur lekker ergens op een rustig plekje aan het slapen.
Meestal ergens in de buurt van Sissi. Maar nog niet samen in een mandje, al zou Lana dat best willen. Ze begint ook een beetje puberstreken te krijgen. Dan daagt ze Sissi uit met stoeien tot die er echt wel genoeg van heeft.

Lana kan zich heel ook schattig uitrekken met haar kleine zwarte lijfje. Dan smelt het hele gastgezin zo schattig ziet dat eruit. Komt ook door die schattige witte teentjes aan haar voorpootjes en haar grote mooie ogen.
Aangezien Lana en Sissi inmiddels elkaars gezelligheid niet meer kunnen missen willen we ze graag samen plaatsen.
Ziet u het al zitten met deze 2 lieve dametjes in huis? Kom dan eens voor een kennismaking.

Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nl

terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"