Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Pip en Raf


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Pip
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : 10 april 2022 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart-wit met wit kraagje en witte vlek op onderbuik,
  • Status : plaatsbaar
Algemene informatie :
  • Naam : Raf
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : 10 april 2022 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart-wit, wit kraagje,witte vlekken op onderbuik
  • Status : plaatsbaar

~ Pip en Raf ~

2 van de 4 Vrolijke Flierefluiters. Raff en Pipp, broer en zus. In april geboren. Hebben de entingen gekregen en dragen een chip.
Raf is gecastreerd, Pip gesteriliseerd.
Gevonden en met liefde verzorgd bij de noodopvang. Ze konden niet zelfstandig eten en waren verzwakt.
Oh zo klein nog, amper 4 ½ week oud kwamen ze in ons gastgezin. Ze kenden geen vrees voor onze katten, hond of mensen.
~ Pip ~
Raff is een lief katertje en Pipp een schattig, soms ondeugend poesje.
Wat betreft hun uiterlijk zijn ze wat moeilijk uit elkaar te houden, want beiden zijn zwart, met een wit befje. Maar als je goed kijkt kun je zien dat Pipp links één witte snorhaar heeft en ze heeft ook een ronde witte vlek op haar buik.
Beiden maken goed gebruik van de kattenbak en storen je gelukkig niet tijdens het schoonmaken zoals broer Finn. Maar staat hij op zijn plek dat zijn ze er als de kippen bij.
Nieuwsgierig zijn ze zeker. Vaak komen ze ongezien in de gang, badkamer of toilet. Even later hoor je dan een klaaglijk miauwen dat ze toch liever weer in de “bewoonde” wereld bij ons willen zijn.Ze lopen graag voor de voeten, steken hun snuitjes in de kasten of de vriezer als jij iets wilt pakken en soms zijn ze zo snel dat ze gewoon onder je voeten belanden. Dus pas op met deze kleintjes.
~ Raf ~

Beiden hebben het luieren tot een kunst verheven. Raff kiest met regelmaat een plekje, waar hij ongestoord tot rust kan komen, terwijl Pipp vaker kiest voor een plekje samen met een van de andere kittens of waar wij of onze hond te vinden zijn. Maar als de doek op de bank ligt zijn ze daar allebei meteen te vinden. Ze liggen dan te melken met hun pootjes en te tuttelen op het doek.
Regelmatig vliegen ze samen door het huis heen, buitelen over elkaar heen in hun spel. Als broer Finn en zus Mexx mee willen doen zijn die ook welkom. Soms duren deze speelrondes meer dan een half uur! Raff zoekt daarna een plekje op om uit te rusten, maar Pipp zoekt dan onze hond nog op.
Eerst om te knuffelen en wassen en daarna nog even wat stunt- en vliegwerk samen met de hond. En als ze dan moe is komt ze eerst knuffelen om dan naast je te gaan liggen slapen.
Raff en Pipp hebben van de 4 kittens de moeilijkste start gehad. Hiervan is eigenlijk niets meer te merken op 1 klein dingetje na….Pipp heeft een lichte nies die soms de kop opsteekt. De dierenarts vindt het beter dat ze hier zelf overheen groeit.

Een verhuizing door adoptie kan even een opleving van het virus veroorzaken. Elke verhuizing geeft stress en daardoor kan de weerstand wat omlaag gaan waardoor het virusje een beetje opvlamt. Daar komt ze ook weer overheen. Uiteraard hebben deze katjes de nodige inentingen gekregen en dat goed doorstaan
Raff en Pipp zijn vaak samen te vinden om te nieuwsgierigen, spelen of ondeugend te zijn en daarom zouden ze het fijn vinden om samen al deze leuke dingen te blijven doen in hun nieuwe thuis.
We zoeken dus een thuis waar ze samen welkom zijn.
PS Met onze hond en de kittens is alles koek en ei, maar de logeerhond (een teckel die aan katten gewend is) leek in de ogen van de kittens wel een buitenaards wezen! Kan een hond in het adoptiegezin een probleem zijn...ja, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als de hond rustig is zullen ze er heus wel aan wennen.

Denkt u nu…..dit zijn de juiste kittens voor mij?
Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nlterug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"