Hompagina van de Kittenmand
ANBI gegevens
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Saartje


Bijzonderheden : samen te plaatsen


Algemene informatie :
  • Naam : Saartje
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in 2014 of 2015 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart met beetje wit
  • Status : geplaatst

Algemene informatie :
  • Naam :Pietertje
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in september 2016 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit
  • Status : geplaatst

Saartje, jong volwassen (moeder)poes, maximaal 2 jaar oud. Heeft de enting(en) gekregen, draagt een chip en is gesteriliseerd.
Pietertje, poesje (kleintje van Saartje), 2 september 2016 geboren. Heeft de enting(en) gekregen en draagt een chip.~ Pietertje ~


Pietertje is toch wel onze avonturier van de club. Ze was als kleintje van 10 dagen al eentje die goed dronk bij zowel mamma als uit de fles.
Om Pietertje hoefden wij ons geen zorgen te maken, zij deed het allemaal zo goed. Ze was altijd de eerste die luid mauwend op ons af kwam om haar flesje en de knuffels en aaitjes te claimen.
Nu, een aantal weken later, begrijpen wij waarom Pietertje het allemaal zo goed heeft gedaan. Ze had de energie nodig om tot een echte avonturier op te groeien.

Naast het spelen is exploreren haar grootste hobby. Zij was de eerste die alle kamers ontdekt had en de trap met gemak op en af rende. De eerste die de hond ontdekt had en de eerste die ontdekte hoe fijn het is om op schoot te slapen.
Nouja, schoot.. op je schouders liever. Daarop ligt ze fijner en kan ze de woonkamer goed overzien.Pietertje heeft haar naam gekregen omdat wij ons vergiste in haar geslacht.
Maar ze is opgebloeid als het evenbeeld van haar moeder en als een ware, beeldschone dame.
Bij haar karakter hoort ook een gezonde dosis zelfvertrouwen. Zodra er ergens een deur opengaat is ze de eerste die erdoorheen probeert te rennen. Ook als ze een speeltje wil hebben neemt ze geen genoegen met een nee en blijft ze erachteraan rennen tot ze het speeltje voor zichzelf heeft. Zelfs wanneer moederpoes zich in het spel mengt is Pietertje een van de weinige die tegen haar op kan en durft.
Met Pietertje heb je een kitten dat graag speelt, knuffelt en met jou alles in huis wil ontdekken.
Een ware avonturier dus!~ Saartje ~
En dan Saartje, het moedertje. Wat een prachtig en geweldig lief dier is Saartje toch.
Van het een op het ander moment zit er een grote hondenneus in je nest, word je door vreemde mensen met je kittens en al in een reismand gestopt en meegenomen.
Aangekomen in het huis blijkt er een grote verbouwing gaande te zijn en worden er soms flink harde geluiden geproduceerd. Maar niks daarvan heeft Saartje van haar wijs gebracht.
Ze is altijd lief en zorgzaam gebleven voor haar kittens. Maar ook naar de mens is ze enorm lief gebleken.

Je krijgt met het vertrouwen van Saartje er een geweldige vriendin bij. Ze laat alles over zich heen komen.
Pilletjes tegen wormen, een rompertje aan na de sterilisatie en prikjes voor entingen, ze blijft enorm lief en ondergaat alles zonder boos te worden.

Saartje praat graag tegen je. Je kan haar van alles vragen, ze heeft altijd een antwoord klaar. Maar Saartje helpt ook graag in het huishouden. Wanneer je bijvoorbeeld iets hebt laten vallen en op je knieen alle stukken aan het oprapen bent, is zij daar om je te steunen.
Door kopjes te geven en gezellig mee te lopen laat ze blijken dat ze er voor je is.
Met de was hoeft ze niet meer te helpen. Na meerdere keren schone stapels om te hebben gekiept, vinden wij het fijner dat ze van een afstandje toe kijkt.Saartje houdt van knuffelen en kan daar sinds kort, nu haar kittens groter zijn, ook echt de tijd voor nemen.
Maar handig is ze daar nog niet in. Soms ligt ze onderste boven op de schoot of valt ze letterlijk op je, om vervolgens te ontspannen. Ze heeft daarin nog wat te leren maar ach... kroelen op z'n kop is net zo fijn als netjes op schoot kroelen.

Saartje laat zich heel graag verleiden om te spelen, zeker als ze je een beetje kent is ze super enthousiast. Ze kan goed achter veertjes en muisjes aanjagen en het is dan ook een uitdaging om haar voor te blijven. Want zowel op de grond als in de lucht vangt ze de veertjes met gemak.

Wat Saartje nog bijzonderder maakt is de klik met onze hond. Ze leerde zijn neus als eerste kennen toen hij de geur van haar nestje opsnoof tussen de struiken, maar ze heeft daarna ook echt de tijd genomen om hem verder te leren kennen. Dat het een flinke jongen van 35kg is en hij af en toe heel lomp kan spelen, maakt haar niet uit.
Zij is op een gegeven moment zelfs met hem mee gaan spelen. Het spel tussen Saartje en onze hond mondde uit in een gekke vorm van pakkertje maar de lol werd er niet minder om. Saartje accepteert onze hond volledig en lijkt zijn gezelschap oprecht te waarderen.

Nu zijn we op zoek naar een thuis waar Saartje en Pietertje welkom zijn. Denkt u na het lezen van dit verhaal...dat zijn mijn maatjes voor de toekomst, dan ontvangen we als eerste reactie graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nl

terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"