Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Rossi en Riva


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Betty
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in juli 2020 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cypers met wit
  • Status : geplaatst
Algemene informatie :
  • Naam : Otis
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in juli 2020 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cypers met wit
  • Status : geplaatst
~ Betty en Otis ~

Betty en Otis, in julie geboren. Hebben de entingen gekregen en dragen een chip.
We zoeken een thuis waar ze samen welkom zijn.~ Betty ~

Betty is, toen ze pas enkele weken oud was, in haar eentje gevonden onder een motorkap van een auto en was erg bang van mensen.
Dat ze met de hand gevangen is, heeft haar extra angstig gemaakt voor handen en onverwachte bewegingen naar haar toe. In het begin moest ze daarom ook niets van mensen hebben en liet ze zich ook niet zo snel zien.

Al snel merkten ze in het gastgezin echter dat Betty desondanks erg kon genieten van geaaid worden.
In het begin alleen als ze al ontspannen was en bijna in slaap viel, als je rustig tegen haar sprak en geen onverwachte bewegingen maakte.
Maar langzaamaan liet Betty zich steeds meer zien; eerst alleen ’s avonds en daarna ook steeds vaker overdag.

Inmiddels zorgt ze er zelf wel voor dat ze erbij is en niets mist, want Betty houdt van spelen en ravotten met de andere kittens in het gastgezin. En als ze het toch even spannend vindt dan gaat ze snel terug naar haar veilige plekje, om vervolgens weer nieuwsgierig te komen kijken.

Als er een vogeltje in de tuin zit, staat Betty met haar neus voor het raam en volgt ze alles nauwgezet. En na het spelen knapt ze graag een welverdiend uiltje.
En als ze dan wakker wordt, komt ze snel met haar kleine slaapoogjes aangerend om te kijken of ze een snoepje kan krijgen. Betty communiceert veel met haar oogjes. Door goed naar haar te kijken, leer je snel wat Betty wel of niet fijn vindt.


Betty komt nu zelfs knuffels halen bij het gastgezin.
En ze kan ontzettend genieten van een uitgebreide knuffelsessie. Bij de eerste kroel gooit ze zichzelf vaak al meteen op haar zij, zodat ook haar buikje en kinnetje niet vergeten worden.
Nieuwe mensen kan ze in het begin nog spannend vinden en oppakken vindt ze ook nog niet altijd fijn. Waarschijnlijk door alles wat ze in het begin van haar leventje heeft meegemaakt. Maar Betty gaat het helemaal maken, let maar op.

Betty is dol op katertje Otis, die ook in hetzelfde gastgezin verblijft.
Zeker als ze dingen nog wat spannend vindt of wat onzeker is, dan is hij een echte steun voor haar. Daarom zoeken we voor Betty een huisje waar ze samen met Otis welkom is. Waar Betty op haar eigen tempo kan wennen en ook de ruimte krijgt om dat te doen.
Zodat ze zich ook daar ontpopt tot de ware knuffel- en kroelkoningin die ze werkelijk is.


~ Otis ~

Otis is gevonden toen hij een week of zeven oud was en helemaal alleen een grote weg wilde oversteken.
Gelukkig zit hij sindsdien veilig in een gastgezin. Daar waren ze al snel gecharmeerd van zijn lieve en zachtaardige karaktertje.
Hij is nieuwsgierig en heeft een fijne dosis zelfvertrouwen, waarmee hij met plezier en enthousiasme de wereld tegemoet treedt.

In het spel met andere kittens is hij verdraagzaam en heeft hij veel geduld, wat hem tot een geliefd speelkameraadje maakt. Otis heeft een lekkere berg energie, zonder extreem druk te zijn.
Hij geniet ervan om hard achter een balletje, een speelgoedmuis of een laserlichtje aan te rennen, en kan zich even zo makkelijk in een comfortabele pose naast je op de bank vleien om lekker te komen slapen of zich uitgebreid te laten aaien.

Het is een grote jongen met een karakteristieke kop, stevige poten en dito eetlust. En als hij zin in eten heeft dan laat hij wel van zich horen. Al doet hij dat met een zacht en lief miauwtje dat haast te klein is voor zo’n grote vent.
En toch is hij soms ook nog een kleine jongen, bijvoorbeeld als hij sabbelend aan zijn favoriete kleedje langzaam in slaap valt.


Otis is dol op poesje Betty, dat in hetzelfde gastgezin verblijft, en zij op hem.
Ze ravotten wat af met zijn tweeën, poetsen elkaar regelmatig en liggen vaak samen te slapen. Daarnaast is Otis een belangrijk anker en steunpunt voor haar.

Want Betty vindt nieuwe mensen of situaties vaak nog erg spannend. Otis geeft haar dan het (zelf)vertrouwen dat ze nodig heeft. Daarom zoeken we een huisje waar ze samen welkom zijn.
Met deze twee krijg je vriendjes voor het leven.


Wordt u helemaal warm bij het lezen van dit verhaal en denkt u…..aaaaaaah die wil ik graag blijven verzorgen voor de rest van hun leven...

Mail dan naar info@kittenmand-tilburg.nl voor het eerste contact en een kennismaking.terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"