Hompagina van de Kittenmand
ANBI gegevens
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Moes Skittlesd Henkie Nuts


Bijzonderheden :
We willen de dames plaatsen samen met een van de heren,
dus Moes met Henkie of nuts en Skittles met Henkie of Nuts.
We gaan voor de best passende combinatie.
ze zijn allen gesteriliseerd / gecastreerd.

Algemene informatie :
 • Naam : Moesje
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : in juli 2017 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers met beetje wit
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Skittles
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : in juni 2017 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers met beetje wit
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Henkie
 • Geslacht : kater
 • Leeftijd : in augustus 2017 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Nuts
 • Geslacht : kater
 • Leeftijd : in juli 2017 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers met beetje wit
 • Status : geplaatst


We willen de dames plaatsen samen met een van de heren,
dus Moes met Henkie of nuts en Skittles met Henkie of Nuts.
We gaan voor de best passende combinatie.
~ Moes ~


Moes is een mooie, wat gezette poezendame aan het worden. Ze is echt een schatje.
Het feit dat ze een heel klein beetje scheel lijkt te kijken maakt haar nog eens extra lief.
Haar naam hebben we gekozen door het schoonheidsvlekje naast haar neusje.
De fransen bedekten oneffenheden in de pruikentijd met een stukje donkere stof...een moesje genaamd, vandaar.Als ze je aandacht wil trekken dan laat ze een klein miauwtje horen, dan smelt je hart!
Ook komt ze zelf haar aandacht halen vooral als je net bezig bent aan de computer.
Ze heeft het liefst dat je haar lekker zachtjes aait, vooral langs haar wangetjes vindt ze heerlijk.
Ze wordt graag gekriebeld, maar wel op haar tijd en niet de jouwe...maar vaak valt het samen en kan ze er echt van genieten. Oppakken is niet haar favoriete ding en als ze verwacht dat je het wilt doen gaat ze je heel sierlijk net uit de weg. Eten gaat haar wel erg goed af, brokken worden goed verorberd en ook blikvoer laat ze zich tot de laatste kruimel goed smaken.
Ze is dol op vis, kipfilet, kaas en wat al niet meer aan lekker luxe mensenvoedsel .
Ze staat vooraan als er uitgedeeld wordt, geeft het startschot voor de rest door te miauwen.
Binnen de kortste keren wordt de uitdeler belegerd door een horde katten en de honden kunnen dan ook niet weg blijven.

De ballenbaan, het laserlampje en de hengel doen het erg goed bij haar. Soms speelt ze ook met een balletje of muisje, maar dan vaak lekker lui liggend op de grond. De andere pleegkittens zijn zeker leuk om samen te rennen op z'n tijd.Moes is een heerlijke tienerdame, die klaar is om haar vaste stek te gaan verkennen samen met een van haar broers (Nuts, haar echte broer of Henkie haar surrogaatbroer).
Ze zoekt wel een rustige omgeving (geen kleine kinderen en niet te veel huisdieren), zodat haar broer en zij zich kunnen ontpoppen tot tevreden heersers van dit universum.~ Skittles ~


Skittles voelt zich helemaal thuis sinds de dag dat ze bij ons kwam.
Ze is ondertussen al een hele dame en gaat graag haar eigen weg net als elke puber. Ze eet graag en veel, wat hier wel een probleempje is, want hier staat altijd voer voor onze eigen katten en dus ook voor de pleegkittens. Ze eet haar buikje goed rond.Skittles houdt van luieren op de bank en als ze een plekje heeft geclaimd, is ze er niet weg te krijgen. Ze kan dan heerlijk liggen luieren en als er een doek op de bank ligt dan is het extra genieten.
En een massage op z'n tijd slaat ze dan ook niet af. Soms heeft ze geen bezwaar tegen een spelletje, als het maar in "haar" hoek van de bank is.

Maar ze kan zich ook goed vermaken met de ballenbaan die op tafel ligt en kan dat zo fanatiek dat we af en toe ineens de balletjes op de vloer tegenkomen.Ook met haar vriendjes vermaakt ze zich heel goed en samen ravotten ze door het hele huis heen, waarbij de trap naar boven favoriet is.
Spelen met de hengel of het laserlampje is ook wel leuk, maar dan heeft ze liever geen concurrenten om zich heen die te fanatiek zijn.Haar nieuwe "speeltje" is onze pup Bailey, die ze maar en rare snuiter vindt. Als hij speels naar haar toe komt, dan zit ze al met het pootje omhoog om te waarschuwen, en blaast ze als hij een beetje te enthousiast is.
Maar aan haar lichaamstaal kun je wel zien dat ze het allemaal niet zo erg vindt en hij stiekem toch wel vermakelijk is.
Ze kan ook heel goed op een afstand zitten kijken naar hem en dan zie je haar bijna zachtjes haar hoofd schudden als hij weer kapriolen aan het uithalen is.

Kortom een poesje met een eigen willetje die ook erg kan genieten van aandacht.
Enige "nadeel" is dat je waarschijnlijk je favoriete plek op de bank met haar moet delen :)
Skittles wil graag een van haar vriendjes meenemen naar haar nieuwe thuis.

~ Henkie ~


Henkie is onze kleine, grote man. Hij is de kleinste van onze 4 pleegkittens, echt een schatje om te zien.
Hij is als laatste van de vier naar hier gekomen. Hij wordt graag geaaid, als hij maar met 4 pootjes op de grond mag blijven staan.
Hij dartelt regelmatig voor je voeten om dit aan te geven en paradeert dan al genietend heen en weer tijdens zijn massage. Het is een innemend kereltje!Hij is een groot liefhebber van alles wat eten heet, dringt zichzelf dan ook naar voren om niets te hoeven missen.
Bij het uitdelen van nat voer begint hij als eerste en eindigt samen met zijn zussen en broer als laatste. De koelkast kent hij als geen ander, staat lekker in de weg als dat ding open gaat...want daar komen de allerlekkerste dingen uit.
Henkie kan ook wat meer maat gebruiken wat het eten betreft. Wat sport met laserlamp of hengel zal hem goed doen.Hij is een groot hondenliefhebber.
Niet alleen is hij goede vrienden met onze senior van 14, maar ook met de nieuwe pup van bijna 3 maanden klikt het heel goed.
Als ze langs hem komen lopen dan begint hij hen kopjes te geven en lekker in de weg te lopen. Let wel, het gaat hier om honden die hun hele leven al volwassen katten en kittens gewend zijn en best wel rustige rassen.

Spelen met de rest van de kittens gaat hem ook aardig goed af, rennen en stoeien doet hij graag. Speeltjes vindt hij ook erg leuk, rennen achter het laserlampje of de hengel aan gaat goed en balletjes, muisjes en ander klein spul is ook goed.Henkie zal goed tot zijn recht komen bij mensen die een rustig leven lijden, geen kleine kinderen of te veel huisdieren hebben.
Hij staat er wel op om of Skittles of Moesje (meer informatie over haar bij Moesje op internet) mee te nemen, dan hebben ze steun aan elkaar en zullen snel tevreden aanhankelijke katten worden, waar u veel plezier aan zult beleven.
Poesje Skittles kan het ook goed vinden met Nuts.~ Nuts ~


Nuts is al een hele kerel aan het worden en is al een prachtige jonge kater.
Alleen is deze kerel een beetje een hazenhartje. Als je tegen hem praat lijkt het net of hij precies begrijpt waarover je het hebt, maar je moet wel afstand houden.
Hij is nog niet echt toe aan directe benadering en blijft dan ook op afstand.Maar steeds vaker heeft hij moedige momenten, hierbij komt wel lekker eten kijken. Bij voorkeur wat wij eten, dan is hij ineens wel zeer aanwezig.
Hij is echt wel om te kopen met lekker eten, dan is hij zelfs te aaien. Helaas kunnen we dat weer terug zien in zijn buikje, dat steeds boller wordt.
In een nieuwe omgeving kunnen beweging met hengel en laserlamp wonderen doen.Toen Nuts net binnen kwam was hij toeschietelijker, maar leermeester kater Mozart was zo interessant dat hij diens mindere sociale vaardigheden ook maar eens moest toepassen, vond hij zelf.
Wij denken daarom dat als hij in een nieuw thuis geplaatst wordt samen met zus Skittles of Moes dat hij dan bijdraait, omdat hij dan alleen zijn zus nog als voorbeeld heeft die mensen wel leuk vindt.

Hij heeft dus wel mensen om hem heen nodig die graag willen “werken” met hem, zodat hij kan uitgroeien tot een knusse knuffelkater.
Een rustige omgeving, geen kleine kinderen en weinig concurrerende andere huisdieren lijkt hem wel wat.Nuts is een intelligente, knappe kater die graag de kans krijgt om samen met zijn vriendinnetje een thuis te vinden waar hij op zijn eigen tempo zijn moedige momenten kan uitbreiden.
Als zijn nieuwe personeel hem de kans en tijd geeft zullen ze versteld staan van wat hij nog allemaal kan laten zien.

Het is veel aan informatie maar op deze manier weet u inmiddels een beetje hoe de karaktertjes van deze katjes zijn.
Laten we met een kennismaking samen meemaken welke combinatie de beste klik geeft met u.
Mogelijk heeft u al een voorkeur dat kan ook.
Ook dan gaan we graag verder in overleg en als het de kans op een match geeft gaan we graag over tot de kennismaking. Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nlterug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"