startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator

Algemene informatie :
  • Naam : Nova
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in december 2015 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cypers beige met wit
  • Status : geplaatst


Nova, tienermoedertje, december 2015 geboren, heeft de entingen gekregen, draagt een chip en is gesteriliseerd.NovaNova is een lieve, gezellige en zelfstandige poes.
Ze gaat lekker haar eigen gang. Ze kiest haar plekjes uit om te gaan liggen. Ze kruipt bij ons bijvoorbeeld graag op de verwarming, maar als we daar voor haar een zacht dekentje overheen leggen, gaat ze er gewoon naast liggen.
Ze kan ook op een geheel eigen manier op de verwarming gaan liggen.
Haar pootje zoekt dan nog steun op een tafeltje.
Kijk maar eens op de foto. Ze zit graag voor het raam te kijken naar wat er buiten allemaal gebeurt.
Nova is ook aanhankelijk. Ze begroet iedereen die 's ochtends de trap afkomt.
Ze zit dan steevast naast de deur en wil graag een aai over haar bol.
Ze komt regelmatig kopjes geven en ligt graag bij je in de buurt als je ergens mee bezig bent. Ook kruipt ze graag even bij je op schoot. Nova is nieuwsgierig, komt vaak even kijken wat je doet.

Ze vindt computers erg interessant en gaat midden op het toetsenbord liggen. Het is een rustige kat, maar als ze door haar kittens, die nu nog bij haar wonen, wordt uitgedaagd, vindt ze het heerlijk om mee te stoeien. Daarnaast speelt ze graag met muisjes.

Nova houdt van brokjes en zacht voer, maar eet daar geen grote hoeveelheden van. Daarnaast is ze gek op kattensnoepjes. Ze staat vooraan als ze uitgedeeld worden en probeert achter je rug het hele doosje leeg te snoepen. Voor kaas, vleeswaren of andere "lokkertjes", haalt ze vaak haar neusje op.

Nova heeft in het verleden waarschijnlijk een teentje gebroken en is daar toen mee blijven lopen. Dat is nu een beetje vergroeid. Het nageltje kan ze niet meer intrekken, en omdat het scheef zit slijt het niet af. Het moet af en toe geknipt worden, zodat ze er geen last van krijgt.

Aan Nova heb je een heel lieve, gezellige huiskat. We gunnen haar een fijn plekje om zich thuis te voelen en veel aan liefde en aandacht te krijgen.
Spreekt dit u aan? Dan ontvangen we als eerste reactie graag een email via kittenmand@home.nl


terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"