Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Appie


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Highball
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in juni 2021 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cypers met vlekken
  • Status : geplaatst
Algemene informatie :
  • Naam : Mimosa ( Mimi)
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in mei 2021 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cypers
  • Status : geplaatst

~ Highball en Mimosa ~

Highball en Mimosa (Mimi), broer en zus. Half mei 2021 geboren. Hebben de entingen gekregen, dragen een chip en zijn gecastreerd/gesteriliseerd.

~ Highball ~

Highball is een katertje met een prachtige vachttekening en voelt fluweelzacht aan.
Toen Highball (samen met broer Cosmo en zusje Mimi) bij ons kwam was hij erg angstig, wilde niet aangeraakt worden. Laat staan oppakken! Hetzelfde zagen we ook bij zusje Mimi.Highball ging al snel na binnenkomst in de leer bij onze Zen kater Decibel.
Als Decibel bij ons komt liggen en luid begint te spinnen (héél luid, vandaar zijn naam) dan is Highball er als de kippen bij, geeft hem kopjes en laat zich uitgebreid wassen, vaak op de voet gevolgd door Mimosa (AKA Mimi).

Wij krijgen dan óók alle aandacht. We moeten hem dan zeker niet vergeten te kriebelen, hij kan er dan geen genoeg van krijgen.Soms zit Decibel rechtop te slapen, met Highball tegenover hem ook met zijn oogjes dicht.
Het lijkt dan net of meester Db hem Zen meditatie les geeft. Ook het milde en relaxte karakter heeft hij overgenomen. Hij is nog wel wat voorzichtig, maar dat is niet zo raar in zo’n druk gezin. Er maakt altijd wel iemand een onverwacht geluid.

Highball weet alleen nog niet goed hoe hij het beste bij je kan gaan liggen (misschien ligt Decibel wat in de weg ). Soms lijkt het of hij niet goed weet of wij het wel goed zouden vinden als hij wil komen liggen.

Hij is in ieder geval geslaagd voor zijn “opleiding”, maar blijft bijleren. Alleen het luide spinnen van Decibel kan hij niet evenaren, al probeert hij het wel.Hij heeft alleen iets met de waterbak. Als deze net gevuld is dan tikt hij met zijn voorpootje op het water om daarna zijn pootje af te likken. Misschien test hij zo hoe hoog het water precies staat, voordat hij er met zijn neus te diep inzit. Snorkelen is niet zijn sterkste punt!
~ Mimosa ~

Mimi is een eigenzinnig poesje, trekt een beetje haar eigen plan. Bij binnenkomst was ze angstig en we konden haar helemaal niet oppakken.
Voorzichtig is ze nog wel, waarschijnlijk door de drukte in huis…..overal gebeurt iets en wat je hoort maar niet ziet is spannend. Oppakken moet bij haar met beleid, maar kan wel.
Broerlief is daar net ietsje makkelijker mee.
Als ze aandacht wil dan bepaalt zij wanneer. Ze volgt broer Highball overal, want als hij voor aandacht durft dan mag zij toch zeker ook niets missen! Ze wordt dan graag gekriebeld en kan daar lekker van genieten.

En luieren kan ze heel goed, alleen of met haar broer languit op tafel met haar kontje op een kussentje! En kriebeltjes onder het luieren vindt ze ook helemaal het einde…..als ze daar zin in heeft dan.Mimi heeft zo haar actieve momenten. Rennen met de andere katten of spelen met van alles en nog wat. Een propje papier kan ze niet weerstaan en speelt er vol enthousiasme mee.

Buiten op de plaats of in de schuur samen met anderen spelen of luieren vindt ze geweldig, maar ook een vliegje of grassprietje kan haar aardig intrigeren. En ook haar broertjes en Appie vergeet ze niet in het spel.


Highball en Mimi zoeken een thuis waar ze alle tijd krijgen om dat laatste beetje uit hun schulp te komen.
Een rustige omgeving zonder kleine kinderen of drukke huisdiergenootjes zal hen zeker aanzetten zich te ontpoppen tot zelfverzekerde, lieve katten.

Heeft u interesse in dit tweetal neem dan contact op met De Kittenmand om kennis met hen te komen maken.

Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nl
terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"