Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje vragen over de site? mail de administrator
Matt en Pipp


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Matt
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : 18 augustus 2022 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit
  • Status : geplaatst
Algemene informatie :
  • Naam : Pipp
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : 10 april 2022 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit op befje en op de buik
  • Status : geplaatst

~ Matt en Pipp ~

Pip (poesje, april 2022 geboren), en Matt (katertje, augustus 2022 geboren).
Hebben de entingen gekregen, dragen een chip en zijn gecastreerd.
We zoeken een thuis waar ze samen welkom zijn.
~ Pipp~

Pipp is een zwart poesje met een wit befje en wat wit op haar buikje.
Matt is een zwart katertje met witte accenten op bek, bef, poten en buik.

Ze zijn geen familie van elkaar (Matt is 3 maanden jonger dan Pipp) maar hebben elkaar al snel geaccepteerd als stiefzus en –broer oftewel vriendjes voor het leven.
Voor sommige dingen kunnen ze elkaar niet missen en andere dingen kunnen ze heel goed zonder elkaar. Het zijn twee verschillende karaktertjes die elkaar goed aanvullen.
Pipp en Matt zijn beiden zachtaardig, ze zijn lief naar elkaar toe, naar mensen en andere huisdieren. We gebruiken verkleinde koosnaampjes (Mattie en Pippie of Pippje), waar ze het beste naar luisteren. Het dwingende Matt en Pipp worden alleen gebruikt als ze een leermoment behoeven. Geloof ons, ze kennen het verschil!!!!
Pipp is vooral een ondeugende meid, een echte tomboy die voor de duivel niet bang is.
Het is een heerlijke deugniet waar je niet boos op kunt worden, want ze doet het zo leuk.

Matt is een echte “hulpkat”. Vanaf het 1e moment was hij nieuwsgierig en ging hij assisteren bij kattenbakken schoonmaken, dweilen en andere huishoudelijke dingen.
Matt is er meestal bij om de boel in de gaten te houden. Soms kan hij je dan aankijken met zo’n blik van “je hebt een stukje overgeslagen “en de kattenbak wordt na het schoonmaken meteen getest.
Als Pipp zin heeft in een spelletje dan is niemand van de katten veilig of ze het nu leuk vinden of niet. Als haar uitverkoren speelkameraadje een keer blaast dat hij/zij er niet van gediend is gaat ze vrolijk op zoek naar een ander “slachtoffer”. Dit is dan regelmatig onze hond, want die houdt ook wel van een spelletje met deze kleine ondeugd!

In Mattie heeft ze een goede speelkameraad gevonden en samen rennen en vliegen ze door het huis. Omgekeerd is ook Mattie helemaal happy met zijn vriendinnetje Pipp en alhoewel Matt in het begin wat kleiner was dan Pipp, zijn ze in het spel prima aan elkaar gewaagd.
Ze spelen wel op zo’n manier dat als de ene aangeeft dat het te hard gaat de ander netjes stopt. Spelen met een hengeltje of laserlampje vinden ze geweldig en vooral Mattie laat dan zien dat hij een hoogspringer is.

Matt is ook nog eens een echte jager, geen vlieg is veilig voor hem. Niet dat hij ze allemaal vangt maar oefening baart kunst! Pipp doet soms vrolijk met hem mee, maar heeft het vaak te druk met haar eigen agenda.~ Matt ~

Mattie kan ook heerlijk komen knuffelen en kan in de meest rare houdingen gaan liggen om gekriebeld te worden. Bij die knuffelsessies heeft hij moeite om de goede houding te vinden. Rustig liggen is er dan niet echt bij, maar hij begint het al wel te leren. Als je hem op de bank bv bij je pakt dan wil hij wel lekker bij je komen liggen.

Als Pipp vindt dat het tijd voor aandacht is dan laat ze je dat wel merken. Het maakt haar niet uit waar je mee bezig bent, ze wurmt zich er gewoon tussen om gekriebeld te worden.
Hierbij let ze niet echt op haar omgeving maar is recht door zee en wil dan nog wel eens wat omver lopen.

Als het gekriebel lekker is kan ze zich in de raarste bochten wringen, de wangetjes zijn favoriet. Hoe idolaat ze van elkaar ook zijn tijdens het spel, slapen doen ze beide apart van elkaar. Matt gaat soms bij zijn grote vriend Highball liggen (of andersom).
Een terugkerend vast ritueel is ook dat Mattie in de vroege ochtend altijd even het baasje goedemorgen komt zeggen als deze beneden komt en de eerste kop koffie heeft gepakt.
Ook tijdens thuiswerken komt hij hem af en toe bijstaan, vooral bij teamgesprekken wil hij nogal eens aanwezig zijn.

Zodra hij ziet dat de koptelefoon opgezet wordt weet hij dat je niet zomaar opstaat en dan komt hij voor aandacht. Als je hem wegzet dan heeft hij het zo door als het niet gewenst is en gaat hij zijn eigen gang.
Wat Pipp betreft die heeft haar vaste ritueel vooral ’s-nachts als het vrouwtje thuiskomt van haar werk. Dan ligt iedereen op één oor en is de volledige aandacht voor haar. Ze komt dan op schoot hangen (vertrouwt erop dat jij haar tegen houdt) om in die onmogelijke houding even samen lekker te knuffelen.
Ze zijn écht beiden meester in het opgesloten zitten. Of je nu in de gang moet zijn, even in de badkamer of de voorraadkast. Ze glippen ongezien langs je heen. Tja, zo’n zwarte schaduw valt ook niet echt op. Het is dus verstandig om altijd even te checken vóór je de deur dicht doet of er niet 1 of 2 donkere schaduwen langs geglipt zijn.
Beiden zijn dol op blikvoer dus bij het winnen van hun hartjes is dit een aanrader !
Ook zijn ze nieuwsgierig naar wat je zelf eet, we hebben ze een beetje aan kunnen leren dat als je met je vingers knipt ze vaak wel weer weggaan, maar met een beetje opvoeding in de nieuwe omgeving komt dit zeker goed.

Spreekt dit u aan kom dan zeker kennismaken met deze schatten.
Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nl
terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"