Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Mamma Mia Princess Queenie


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
 • Naam : Mamma Mia
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : najaar 2019 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar wit met vlekjes
 • Status : gereserveerd
Algemene informatie :
 • Naam : Princess
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : 5 september 2022 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar wit met vlekjes
 • Status : gereserveerd
Algemene informatie :
 • Naam : Queenie
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : 5 september 2022 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar wit met vlekjes
 • Status : gereserveerd

~ Mamma Mia, Princess en Queenie ~

~ Mamma Mia ~


Moederpoesje MamaMia heeft een heftig jaar achter de rug.
Haar voorjaarsnestje van 6 kittens werd plots weggehaald door de eigenaar van de tuin, waar ze haar ondergronds hol had gemaakt. Deze kleintjes hebben via die eigenaar van de tuin allemaal een onderkomen gekregen.

Moe, uitgeput en wederom drachtig klopte deze lieve poes elders aan voor hulp, waarna ze van een heel lieve mevrouw in haar slaapkamer mocht komen wonen om bij te komen en te bevallen van haar nieuwe nestje.
Dit gebeurde onder de paraplu van De Kittenmand.
Dit nestje liet echter even op zich wachten: haar buik werd groter en groter en groter. Uiteindelijk is ze opnieuw bevallen van 6 kittens. Allemaal net zo mooi wit met een harlekijn-tekening als MamaMia.
Helaas ging het herstel van deze 2e bevalling niet zo voorspoedig: uiteindelijk is ze niet alleen gesteriliseerd, maar is zelfs de gehele baarmoeder verwijderd bij MamaMia. Gelukkig is ze nu goed hersteld.

Ze heeft enorm goed gezorgd voor alle kleintjes: de grotere werden al sneller aangespoord tot zelfstandig eten en gestraft voor te ruw spelen. De kleintjes van het stel beschermt ze goed.

Geven die een kik, dan kijkt ze even wat die grote mannen en pittige tantes nou toch weer met haar dierbare Prinses en Queenie aan het uitvreten zijn. Inmiddels speelt ze zelf ook mee als er met balletjes gegooid en gerold wordt, een laserlampje is ook wel grappig, meer om te zien hoe de andere katjes er achteraan racen, dan dat ze zelf mee rent overigens!
Bij de 2e vaccinatie (na de sterilisatie) bleek de eerder gehoorde hartruis toch weer flink aanwezig. Uitgebreid onderzoek bij de dieren-cardioloog in Vught leverde een ontzettend positief bericht op: hartruis zonder onderliggend lijden, dus onschuldig.
Haar levensverwachting is net zo hoog als bij elke andere kat. Hier zijn we heel blij mee want ze verdient het zo om nog heel lang te mogen genieten van alle moois van het

Inmiddels is MamaMia best gewend aan leven in huis: ze komt schooien om aandacht, eet graag een snoepje of snackje. Dit is te zien aan haar omvang: ze is tegenwoordig wat steviger. Nat voer heeft niet haar voorkeur, droge brokjes zijn lekkerder.
Haar gebit wordt nog gereinigd binnenkort.

Ze is soms nog wat schrikachtig en voorzichtig in het contact, maar zal nooit uithalen met uitgestoken nagels. Als ze ergens anders geaaid wil worden, zal ze je even zacht een waarschuwing geven met haar tandjes.

Voor een poes die een tijdje buiten heeft moeten overleven is ze verrassend sociaal en aanhankelijk en lief en komt ze uiteindelijk toch lekker dicht bij je liggen. Waarschijnlijk eerder dus toch een thuis gehad. Is de deken zacht en warm genoeg, dan komt ze ook lekker op je schoot!
~ Princess ~

Haar naam verklapt al wat van haar persoonlijkheid: een echte Prinses. Ze staat graag in het middelpunt van de belangstelling, laat zich de hulp en aandacht van MamaMia en het personeel lekker aanleunen.
Een mooi klein slank poesje, dat precies weet wat ze wil: op schoot, geaaid worden, nu!
Op de arm rondgedragen worden is nog wel een brug te ver. Maar heb je een snoepje, dan komt ze graag op schoot om het uit je hand te eten. Als je te lang bezig bent met een nieuw snoepje uit het zakje te halen, dan wil ze je wel even een helpend pootje uitsteken: ze tikt ongeduldig op je arm, doorwerken aub! Kom maar door met die voorraad: ik moet er nog van groeien!
Als je zo klein bent, ben je ook wendbaar. Ze vliegt de trap op en af en door de afgesloten tuin, net zo snel als haar grote broers! Niet alleen snel, maar ook met geluid. Je kunt haar niet gemakkelijk over het hoofd zien.

Als de deurbel gaat, vliegt ze over de trap naar boven. Als haar brutalere broers en zussen de boel beneden weer hebben verkend en niet terugkomen naar boven, dan laat ook zij haar snoetje weer zien. En ben je goedgekeurd, dan komt ze steeds bij je terug voor een aaitje, een snoepje en aandacht.
~ Queenie ~

Ook bij deze dame is de naam alles onthullend: een koningin in de dop. Met een luide miauw schreeuwt ze om hulp, aandacht, eten, aandacht, aandacht, een balletje, aandacht, een snoepje, aandacht, enzovoort.
Ze kan zich heerlijk op je schoot neervleien en dan met een gelukzalige blik aan kijken: dit wilde ik al die tijd al! - als ze 5 minuten geleden was opgestaan om achter een balletje of ritselspeeltje aan te rennen…

Ze zoekt graag de warme, hogere plekjes in huis op: een warme deken, je bed, op schoot, in de zon, tegen een zusje aan, tegen MamaMia aan, in een klein mandje, bovenop de krabpaal, leuning van de bank. Ze weet altijd weer een ander katje te strikken om het speeltje tevoorschijn te halen, waarmee zij dan kan gaan spelen.

Gaat de deurbel, dan vliegt ze verschrikt naar boven, om als laatste weer naar beneden te komen als blijkt dat de kust veilig is. Blijk je dan ook nog eens de andere katjes aandacht te geven, dan is ze niet weg te slaan: ik wil die aandacht, het snoepje, aandacht, aandacht, enzovoort.

Deze 3 dames zijn enorm aan elkaar gehecht, zonder elkaar kwijnen ze weg. Ze zijn dan ook op zoek naar personeel waar ze met zijn drieën welkom zijn.

Durft u de uitdaging aan, om 24/7 klaar te staan voor het uitvoeren van de nodige uitvoeringsverzoeken tot het uitdelen van snoepjes, aaitjes, aandacht, speeltjes, enzovoort, dan kunt u uw sollicitatiebrief sturen aan De Kittenmand.

De mailbox info@kittenmand-tilburg.nl staat ook voor deze dametjes open. Hopelijk zien ze u binnenkort op de audiëntie (grapje hoor) bij deze statige dames.

terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"