Hompagina van de Kittenmand
ANBI gegevens
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
 • Naam : Loulou
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : in oktober 2018 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar lapje met veel wit
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Winkie
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : 31 mei 2019 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers met wit, wit rond neus
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Rustie
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : 31 mei 2019 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers met wit, vlekje bij neus
 • Status : geplaatst~ mama Loulou, Winkie en Rustie ~

Mamapoes LouLou samen met haar kittens Winkie en Rustie, beiden poesjes. Hebben de entingen gekregen en dragen een chip. LouLou is gesteriliseerd. Voor Winkie en Rustie staat het op de planning. LouLou is in oktober 2018 geboren, haar kleintjes op 31 mei 2019.


~ Loulou ~

Mama Loulou is met haar vier pageboren kittens gevonden op een snikhete dag in een weiland nabij een festivalterrein.
Daar heeft ze ook haar oortjes wat verbrand in de felle zon. Ze was zelf pas een half jaar toen ze beviel van haar kleintjes. Loulou is een lieve moeder voor haar kittens en houdt ervan geaaid en geborsteld te worden.

Omdat ze waarschijnlijk de eerste maanden van haar leven geen of geen goede ervaringen met mensen gehad heeft, vindt ze nieuwe mensen en een nieuwe omgeving nog wel heel spannend.
Maar keer op keer laat ze zien dat ze, als ze de rust en ruimte krijgt die ze nodig heeft, op haar eigen tempo steeds weer opnieuw 'haar' mensen durft te vertrouwen.


Het kost tijd om haar te laten ontdooien en de eerste contacten vindt ze echt heel spannend, maar zodra ze ervaart dat je het goed met haar voor hebt en ze je geluiden, geuren en bewegingen leert kennen, is ze steeds meer op haar gemak en durft ze haar veilige plekje steeds vaker te verlaten om nieuwe dingen te ontdekken.

Soms met stappen tegelijk en met een onverwachte sterke zelfverzekerdheid. De nieuwsgierigheid die ze dan laat zien, en de speelsheid waarmee ze dan achter haar kittens aan rent, laat zien dat ze zelf eigenlijk nog een heel jong katje is.

Een katje dat geniet van een lekker snoepje, van kroelen achter haar oren en van een balletje dat rolt en rinkelt. Een klein bolletje als ze opgekruld ligt te slapen, een klein peertje als ze rechtop zit en je afwachtend aankijkt en een kleine knormachine als ze lekker geaaid wordt.
Voor Loulou zoeken we een plek waar ze samen met haar twee kittens eindelijk echt thuis kan komen.
Waar er mensen zijn die in haar willen investeren en haar de tijd geven om te wennen. Zodat ze daarna kan laten zien hoe lief, sterk en ondeugend ze is.


~ Winkie ~

Winkie is de grootste snoeperd van de drie. Daarmee is ze altijd te verleiden en komt ze graag naar je toe.
Ze houdt ervan geaaid te worden, al vindt ze de mensenhand soms nog wel een beetje spannend. Dan gaat ze op een paar centimeter afstand hoog op haar pootjes staan en begint ze met gekromde rug en opgeheven staart enthousiast rondjes te draaien. Om vervolgens soms haar lijfje tegen je uitgestoken hand aan te wrijven en soms net nog even niet.Ze is net een stokstaartje, met het grootste gemak staat ze op haar achterpootjes, in afwachting van het ultieme moment om het speeltje met veren hoog uit de lucht te pakken.En vogeltjes, daar is ze gek van! Zodra een gevederde vriend zich in de tuin laat zien, zit Winkie met grote ogen geconcentreerd voor het raam en maakt ze de zo typische geluidjes die katten dan maken.


~ Rustie ~

Rustie is een avontuurlijk, enthousiast poesje dat goed alleen kan spelen en graag bij je op de bank komt liggen.
Kriebelen aan haar kinnetje en naast haar oortjes vindt ze heerlijk en als ze opgekruld op haar favoriete kussentje ligt laat ze zich graag uitgebreid aaien.
Springen kan ze als de beste, eindeloos gaat ze achter een pluimpje aan de hoogte in.


Met haar vrolijke snuitje zit ze vooraan als de speeltjes uit de kast komen.
Met haar atletische lijfje en grote uithoudingsvermogen kan ze uren blijven spelen en jagen. Om vervolgens moe en voldaan onder een kleedje te kruipen, waarin ze zich opkrult om een welverdiend uiltje te knappen.


Rustie en Winkie kunnen zichzelf goed vermaken en kunnen ook lekker samen spelen. En als mama meedoet is het helemaal dolle pret.
Net als mama Loulou hebben de kittens ook even de tijd nodig om te wennen op een nieuwe plek. Dan kijken ze eerst even de kat uit de boom.
Maar vergis je niet, Rustie en Winkie zijn nieuwsgierig, energiek en ontzettend lief.
En ze helpen mama Loulou letterlijk om net dat stapje verder te zetten en al het leuks in de wereld te ontdekken.

Heeft u nu het gevoel dat u deze 3 schatten van katjes HET thuis wilt geven waar ze naar op zoek zijn?
Waar ze met liefde en geduld de vervolgstappen in hun leven kunnen gaan zetten?

Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nlterug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"