Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Klauwdia Vienna


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Klauwdia
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in april 2023 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cupers rood, rood neusje
  • Status : plaatsbaar
Algemene informatie :
  • Naam : Vienna
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in april 2023 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar lapje wit-zwart-rood
  • Status : plaatsbaar

~ Klauwdia en Vienna ~

Klauwdia en Vienna, poesjes. April 2023 geboren. Hebben de entingen gekregen, dragen een chip en zijn gecastreerd/gesteriliseerd. We zoeken een thuis waar ze samen welkom zijn. Familie Haardhout

Het heeft even geduurd voor de kittens binnen waren, want ze waren al heel erg handig in het verstoppen tussen de stapel openhaardhout. Uiteindelijk kwamen eerst de broertjes Harley en Jamie. Een dag later konden we Klauwdia verenigen met haar broertjes.

Er was sprake van een 4e (ong. 2 weken ouder) kitten op dezelfde locatie.
Die kwam een paar dagen later en kreeg de naam Vienna. Zij is vermoedelijk een halfzusje van de andere 3.
De (half) broertjes staan ook op de site: Harley en Jamie.
Dit gaat verder over de poesjes Klauwdia en Vienna.


~ Klauwdia ~


Klauwdia is een rood met wit poesje. Ze is een wat gedrongen dametje met zo het lijkt wat korte pootjes, net een knuffelbeertje. Ze is een knuffelkatje op haar geheel eigen wijze.
Ze wil graag gekriebeld worden en kan zich in alle bochten wringen, maar heeft ze er geen zin in dan kan ze heel nuffig weg paraderen.
Achter je rug in de bureaustoel liggen vindt ze heerlijk, maar op je liggen is nu nog te hoog gegrepen. Klauwdia verzint haar eigen spelletjes. Haar favoriete spelletje is een brokje van de kast afgooien, er dan achteraan springen, onder de kast meppen, er onderuit vissen en opeten en door naar de volgende.
Onze hond staat vaak al te wachten om de brokjes op te eten en dan moet ze weer een nieuw brokje halen.
Verder is het leuk om geflankeerd door haar broers op de plaats achter denkbeeldige beestjes aan te zitten.
Klauwdia is aardig onafhankelijk, maar kan op zijn tijd de aandacht van een van haar broers goed hebben.
Ze staat in een stoeipartij haar mannetje. Ook tussen haar en Vienna gaat het goed.

~ Vienna ~


Vienna is een mooi, rank lapjespoesje. Ze heeft een duidelijk andere lichaamsbouw dan de andere 3, maar ze vindt dat ze bij de familie hoort. Deze dame heeft een gebruiksaanwijzing, soms in het chinees. Ze is echt dol op propjes en is er als eerste bij als er weer een gegooid wordt. Die worden vaak in rap tempo onder een kast geschoten.
Vienna is naar schatting iets ouder dan de anderen en zat aan het eind van haar inprentingsfase toen ze binnenkwam. Ze was een stukje angstiger en haar vertrouwen winnen kost tot nu wel moeite. Zoals u weet...de kat bepaalt.

Ze wil wel, maar...We waren al een stuk verder met haar (ze kwam zelfs naast het vrouwtje op de bank liggen om gekriebeld te worden en die kon haar ook optillen en voor een paar minuten op schoot), maar het bezoekje aan de dierenarts voor de sterilisatie heeft haar terug geworpen in de tijd en ze viel een stuk terug in gedrag.
Dit is heel jammer en niet gemakkelijk, want Vienna is niet te paaien met lekker eten of snacks. Ze is heel behoedzaam, laat zich bij uitzondering een beetje kriebelen. Haar vastpakken lukt bij hoge uitzondering.
Vienna is vooral op zichzelf, stoeit soms met de andere 3, maar opperpoes Teun is haar grote voorbeeld. Volgens Vienna is ze ook haar hartsvriendin, alhoewel Teun daar soms anders over denkt. De hond...daar heeft ze niet echt iets mee, ook niets tegen, als ze maar met rust gelaten wordt door hem.

Vienna kijkt uit naar een rustig liefdevol thuis waar men katjes als Vienna begrijpt en waar ze gewoon zichzelf mag zijn. We weten dat er meer inzit dan ze momenteel laat zien en hopen dat ze over haar drempel kan stappen als ze in een rustigere en veilige omgeving leeft.

Want zoals geschreven...ze wil wel. Plus weten we van vóór de sterilisatie wat er minimaal inzit. We denken echt dat ze veel steun kan ervaren aan Klauwdia. We zoeken dan ook een thuis waar ze samen welkom zijn.


Als u een echt kattenmens bent, het gedrag van Klauwdia u aanspreekt en Vienna zo ook helemaal prima vindt en nergens een tijdslimiet aan plakt dan zouden jullie weleens de beste maatjes kunnen worden.

U heeft al kunnen lezen hoe het vóór de sterilisatie ging. De katjes waren niesziek toen ze binnenkwamen. Ze hebben het helemaal overwonnen en de entingen tegen niesziekte hebben ze gekregen. Als hun weerstand daalt door stress, zoals bijvoorbeeld bij een verhuizing, kan het natuurlijk altijd een beetje opvlammen.

Maar het maakt ze er niet minder om en daar komen ze dan ook weer overheen.

Het gaf destijds ook maar aan dat het hoog tijd werd dat ze binnenkwamen zodat we ze konden gaan helpen. Nu op naar een toekomst bij een fijn en liefdevol thuis met geweldige mensen als personeel.

Zijn Klauwdia en Vienna samen welkom bij u? Dan nodigen we u graag uit voor een kennismaking waarbij het gastgezin meer over ze kan vertellen.
Voor het eerste contact ontvangen we dan graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nl

terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"