Hompagina van de Kittenmand
ANBI gegevens
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Flower Kinkajou


Bijzonderheden : samen te plaatsen


Algemene informatie :
 • Naam : Flower
 • Geslacht : Poes
 • Leeftijd : in mei 2016 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar rood
 • Status : geplaatst
 • Bijzonderheden : Flower is gesteriliseerd
Algemene informatie :
 • Naam : Kinkajou
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : in mei 2016 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar rood met wit befje
 • Status : geplaatst

Flower en Kinkajou, zusjes, hebben de entingen gekregen, dragen een chip en zijn gesteriliseerd.
~ Flower ~

Flower ligt vaak bij het gastgezin op de bank te slapen en laat zich dan prima aanhalen.
Soms vraagt ze ook zelf om aandacht en geniet dan met volle teugen. Maar in situaties waar ze bv. aan het eten is, of op bed ligt wil ze liever niet gestoord worden.
Als we dan langskomen, wil ze wel eens blazen.Harde brokjes hebben de voorkeur bij Flower hoewel ze sinds kort ook wat van het blikvoer snoept.
Flower kan goed met de andere huiskatten overweg door ze vooral ook met rust te laten. Als ze bij het vrouwtje op schoot ligt en een van de oudere katten Flower likt, dan is ze super gelukkig en blijft ze stil liggen genieten en spint dan zachtjes.Deze dame is niet erg onder de indruk van de hond des huizes. Gelukkig is medicijnen/pipetjes geven geen probleem, omdat ze prima vast te pakken is.~ Kinkajou (Kinky) ~

Zusje Kinkajou is een lekkerbek die omkoopbaar is met alles wat ze lekker vindt.
Eten gebruiken wij hier ook om haar pillen/pipetjes te geven. Ze komt wel eens bedelen voor iets lekkers en dan kunnen we haar kriebelen. Ook de borstel mag zelfs gebruikt worden.Ook op andere momenten laat ze het kriebelen toe maar ze voelt zich dan nog wat onzeker en houdt voldoende afstand om ook weer weg te kunnen draaien.
Om vervolgens een metertje bij je vandaan op de grond te gaan liggen rollen.
Kijk eens baas, hoe goed ik het naar mijn zin heb.Indien nodig is ze wel op te pakken liefst voorbereid met een kriebelsessie.
Maar oppakken vindt ze niet zo leuk. Ze staat liever met alle pootjes op de grond. Zelfstandige dame.
Verdere training hierin kan natuurlijk nog grote veranderingen brengen.
Spelen doet ze het liefst zonder bemoeienissen van ons mensen, maar alles is dan leuk of het nu kattenspeeltjes zijn of andere dingen zoals balletjes, propjes of spulletjes die ze kan verduisteren van tafel, maar die we eigenlijk nog nodig hebben. Krabpalen en ander krabspeelgoed doen het ook erg goed.De hond des huizes wordt gedoogd, eigenlijk meestal genegeerd. Ze zijn wel wat voorzichtig naar hem toe, maar dat kan misschien komen door zijn ietwat onhandige manier van hen onder de voet lopen.

Belangstellenden die willen kennismaken met deze jonge dames gaan het wel wat lastig krijgen, want als de deurbel gaat zijn ze allemaal gevlogen en laten ze zich niet meer zien totdat de visite heel erg zeker weer weg is.
Gelukkig herkennen veel kattenmensen dit gedrag maar voor een kennismaking is het wel onhandig. Maar wie weet verrassen ze iedereen en wint hun nieuwsgierigheid.
Natuurlijk kan het gastgezin veel vertellen over deze katjes zodat u toch een goede indruk krijgt van hoe ze zijn.

Voor deze dametjes zoeken we een rustig thuis (zonder kleine kinderen) met ervaren personeel.
Personeel dat het prima vindt dat de katjes zijn zoals ze nu zijn en ook op deze manier al van ze kan genieten. Zodat er ook in het begin geen te hoge verwachtingen zijn.
Met geduld en veel liefde voor de kat kunnen deze dames dan verder tot ontplooiing komen, zich veilig voelen en samen met u verder van het leven gaan genieten.

Valt u voor de charme van deze dametjes? Dan ontvangen we voor het eerste contact graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nlterug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"