Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Carlos en Yuki


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Joani
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : begin juni 2021 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar lapjeskat
  • Status : geplaatst
Algemene informatie :
  • Naam : Suki
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : eind mei 2021 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cypers
  • Status : geplaatst

~ Joani en Suki ~

Suki (cypers, eind mei geboren) en Joani (lapje, begin juni geboren), poesjes, dragen een chip en hebben de entingen gekregen als ze met u meegaan.

Suki en Joanie kwamen in dezelfde week binnen De Kittenmand.
Ondanks dat ze geen familie zijn van elkaar kunnen ze het super goed vinden samen.
We zoeken dan ook een thuis waar ze samen welkom zijn.


~ Suki ~

Suki is een prachtig cypres poesje die zowel “tijgerstrepen” als “panterstippen” heeft.
Gevonden onder de motorkap van de auto. Haar moeder was nergens te bekennen.
Van de auto heeft ze waarschijnlijk veel geleerd, want zodra je haar begint te kroelen, spint ze zo hard als een motor!

Suki is een lieve poes die voor niks bang is, zelfs niet voor de stofzuiger. Ze is daarom ook het beste schoonmaakhulpje die je kunt vinden.
Wanneer je de kattenbak schoonmaakt, staat ze al naast je te kijken wat je aan het doen bent. Vegen vindt ze ook erg leuk en wanneer je staat af te wassen, wacht ze achter je tot je klaar bent.

Daarnaast is Suki ook de perfecte kantoorkat. Wanneer je bezig bent met thuiswerken, gaat ze achter je laptop zitten of naast je in de stoel.
Soms kijkt ze naar wat je aan het doen bent op het schermpje en probeert ze je zelfs te helpen met typen. De perfecte collega!


Na een lange dag werken en schoonmaken, is het tijd voor relaxen op de bank met de TV aan. Suki gaat dan naast je zitten en kijkt jouw favoriete series mee. De TV vindt ze namelijk helemaal geweldig.

Beweging is ook erg belangrijk! Ondanks dat Suki redelijk rustig is van aard, vindt ze het wel leuk om achter een muisje aan te rennen. Wanneer ze dan iets ziet om mee te spelen, wordt ze zo enthousiast dat haar hoofd net als een bobble head beweegt.
Springen vindt ze iets minder, maar rennen kan ze als de beste.

~ Joani ~

Joanie is een mooie lapjeskat die een paar dagen later bij ons kwam.
Deze kleine meid heeft het een en het ander wel meegemaakt. Ook zij was gevonden zonder moeder, maar was toen pas 5 weken oud in tegenstelling tot Suki die al 7 weken was.
Daarnaast zat ze onder met de teken, at ze in het begin slecht waardoor ze weinig energie had voor andere dingen, en heeft een paar keer een oogontsteking gehad met als gevolg dat we haar entingen moesten uitstellen. Echter merk je hier niks meer van.
Joanie is zo’n sterke meid, dat haar gezondheidsverleden geen invloed meer heeft op haar huidige welzijn. Ze is kerngezond en heeft volop energie.

Ondanks dat ze een beetje bang is van de stofzuiger, heeft Joanie geen andere angsten. Voor Joanie gaat het voornamelijk maar om 1 ding: spelen!. Ze is erg sociaal, tolereert zelfs honden en gaat op zoek naar anderen met wie ze kan spelen.

In tegenstelling tot Suki, heeft Joanie meer energie. Deze energie stopt ze dan ook in het spelen met haar maatje maar ook met muisjes, touwtjes en zelfs papiertjes en pennen.


Nadat ze klaar is met spelen, doet Joanie graag een dutje op de bank of krabpaal, of komt ze bij je zitten (soms op schoot).
Ook zij begint gelijk met spinnen wanneer je haar aait (klinkt bekend?). Wanneer ze in “chill mode” is, kun je ook alles met haar doen.

Ondanks dat Joanie nog heel jong was en Suki ietsjes ouder toen ze bij elkaar kwamen, hebben ze wel met elkaar gespeeld. Echter was Suki in het begin nog te sterk voor kleine Joanie, waardoor er soms ingegrepen moest worden.
Echter heeft dit Joanie alleen maar sterker gemaakt en neemt ze regelmatig “wraak” op Suki.
Joanie is nu namelijk de betere “vechter” geworden en zelfs sterker dan haar grotere vriendin.


Desalniettemin zijn deze twee meiden erg gehecht aan elkaar. Ze gaan samen de woonkamer voor de zoveelste keer ontdekken, spelen samen, eten samen en slapen samen. Een keertje gingen ze zelfs op de kattenbak samen!

Samen zijn ze er helemaal klaar voor om de nieuwste, leukste omgeving te ontdekken: thuis. Denkt u dat u deze zusjes een leuk huisje kunt bieden?
Laat het dan aan ons weten.

Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nlterug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"