Hompagina van de Kittenmand
ANBI gegevens
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Flower


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Jimmy
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : begin mei 2017 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cypers
  • Status : geplaatst
Algemene informatie :
  • Naam : Juultje
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : begin mei 2017 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cypers met wit
  • Status : geplaatst

Jimmy en Juuls, broer en zus, begin mei 2017 geboren. Hebben de entingen gekregen en dragen een chip.~ Jimmy ~

Toen Jimmy bij ons arriveerde, samen met zijn zusje, miste hij zijn moeder zo erg dat hij de hele nacht om haar riep.
Gelukkig was onze poes Siri heel geinteresseerd in die twee kleintjes en nam graag de moederrol op zich. ( behalve het zogen, dat vond ze maar een raar iets, de kleine Jimmy op zoek naar een tepel)
En zo volgden kleine Jimmy en zusje Juultje al snel hun nieuwe "mama" , helemaal blij met de aandacht en zorgen die ze gaf. Zo vinden we ze regelmatig bij elkaar terug, lekker geborgen en tevreden slapend.Sindsdien is Jimmy uitgegroeid naar een weliswaar nog geen grote kater, maar wel een heel happy ventje die denkt dat hij al een stoere kater is.
Behalve als "mama" Siri op het aanrecht staat want dan laat hij zich goed horen! Hij vindt het helemaal niet leuk dat hij daar nog niet bij kan.
Dat "praten" gebruikt hij ook voor het vragen van aandacht en als het even meezit een hapje van het avondeten (wat niet lukt).
Maar hij doet het zo lief dat je hartje smelt en het moeilijk is om hem ook maar iets te weigeren.Hij is dol op kriebels, je moet hem nog wel op dat idee brengen.
Aangezien hij een bezig baasje is, heeft hij niet altijd tijd voor je, maar als je hem oppakt en bij je op schoot neemt voor een kriebelsessie, dan geniet hij met volle teugen.

Samen met zijn zusje, zijn stiefmama en haar vriendje Mozart zetten ze ook graag de boel op stelten.
Dat varieert van renspelletjes van voor naar achter in huis en weer omgekeerd, elkaar vervelen met schijnaanvallen tot spelen met alles wat maar speelgoed is, of in de buurt komt ( laat niets kleins slingeren !) Ook het gebruik van een laserlampje is succes verzekerd !Hier laat hij ook zien niet voor de poes te zijn want als hij eenmaal een speelgoedje gevonden heeft dan laat hij duidelijk grommend aan zijn zus weten dat zij het niet mag hebben, het is van hem, van hem alleen !
Jimmy is een charmant manneke die zegt wat hij wil, graag gekriebeld wordt en dol is op lekker eten. Hij is lekker speels en actief, en wil graag met zijn zusje de boel bij u komen verkennen.~ Juultje ~

Juultje (cypers met wit) is de "grote" zus (vindt ze zelf), en als je de tekening op haar koppie ziet zou je denken dat ze een eigenwijze belhamel is.
In werkelijkheid is ze een grote schat die ook graag de pias uithangt. Vooral met onze hond, ze vindt hem heel interessant, en ligt hem dan uit te dagen als hij het niet ziet.
Zodra hij omkijkt is ze het heilig boontje wat helemaal niets aan het doen was om dan weer vrolijk door te gaan als hij niet meer kijkt. Vooral die kwispelstaart heeft een magische aantrekkingskracht op haar.Juuls is dol op speelgoedjes en weet zelfs speelgoed te vinden dat we al jaren kwijt waren.
Maar ook propjes en vlokjes stof zijn prima, daar kan ze zich ook goed mee vermaken.
Ook Juuls is heel aaibaar en kan dit ook goed waarderen.
Als ze ergens ligt kun je haar in het voorbijgaan goed kriebelen, en gaat ze er eens goed voor liggen. Ook als je haar bij je pakt geniet ze met volle teugen van de aandacht.Ze staat samen met Jimmy vooraan als er blikvoer uitgedeeld wordt en het zijn echte smulpapen.
We zeggen wel eens echte Brabantse katjes, als we ze met veel smaak zien eten.
Ze speelt graag met haar kleine broertje en probeert hem dan te bespringen wat er eerder grappig uitziet dan gevaarlijk zoals zij denkt.
Honden lijkt ons geen probleem, ze zijn van onze hond vanaf dat ze binnenkwamen niet bang geweest, alleen maar voorzichtig. Maar dat komt meer door zijn grootte en enthousiasme waardoor hij niet zo nauw kijkt waar hij gaat staan. De oppasteckel is al even interessant trouwens.Jimmy en Juuls zijn twee modelkittens, ze hebben de socialisatie volgens het boekje doorlopen en zijn helemaal klaar om aan hun nieuwe avontuur te beginnen.
Spreken ze u aan? Kom dan eens kennismaken met ze. Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail info@kittenmand-tilburg.nl zodat we een kennismaking kunnen gaan regelen.terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"