Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
 Jet , Jip en SamBijzonderheden : in koppels te plaatsen

Algemene informatie :
 • Naam : Jet
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : in mei 2023 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers rood
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Jip
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : in mei 2023 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers met wit
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Sam
 • Geslacht : kater
 • Leeftijd : in mei 2023 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar wit
 • Status : geplaatst

~ Jet, Jip en Sam ~
Jet, Sam en Jip. In mei geboren.
Hebben de entingen gekregen en dragen een chip.
Sam is gecastreerd als ze met u meegaan.
We zoeken een thuis waar ze alle 3 welkom zijn.
Als u verder leest, snapt u waarom we ze niet uit elkaar willen halen.
~ Sam ~

Sam is in het buitengebied gevonden toen hij een dag oud was.
Een beetje onderkoeld en heel erg hongerig werd hij naar het gastgezin gebracht waar mama Cato al met haar twee kittens verbleef. Hij krijste hard en was zo onrustig, dat Cato maar kort de tijd had met hem kennis te maken, want hij wurmde zich direct naar haar toe en begon gulzig te drinken.

En Cato? Die vond het helemaal goed en dus was vanaf dat moment Cato zijn mama en Pom en Jip zijn broer en zus. Later is daar ook nog pleegzusje Jet bijgekomen en was het kittenkwartet compleet.Sam is een grote, sterke jongen met bravoure voor tien, een nieuwsgierig en zorgzaam karakter en een kattenvocabulair om u tegen te zeggen. Vooral als er gegeten gaat worden, miauwt hij je de oren van de kop.

Zijn oorspronkelijk witte vacht kleurt op sommige plekken inmiddels wat rood en zijn tekening blijft veranderen. Wat niet veranderd is, zijn zijn prachtige, grote ijsblauwe ogen. Daar kijkt hij je graag aandachtig mee aan en dan is het moeilijk niet spontaan in katzwijm te vallen voor deze lieverd.Sam kan met iedereen, mensen en katten, goed overweg. Hij is sociaal en nergens bang voor, gaat graag op avontuur en is erg nieuwsgierig. Hij laat zich graag uitdagen met nieuwe speeltjes en vindt nieuwe ruimtes ontdekken machtig interessant.

Sam heeft een tomeloze energie dus het is belangrijk dat hij in een gezin komt waar volop met hem gespeeld wordt. En tegelijkertijd is deze druktemaker ook heel lief en zachtaardig. Niets is zo fijn als wanneer hij ’s morgens met zijn roze, natte neusje je zachtjes komt wakker snuffelen en je een teder kopje geeft om de dag mee te beginnen.Maar als er natvoer geserveerd wordt, dan is Sam niet te houden!
Dan is hij zo door het dolle heen, dat hij als een malle rondjes blijft rennen, totdat het bakje voor zijn neus staat.

Het is voorlopig belangrijk dat Sam apart zijn natvoer kan eten, want anders eet deze jongen alles op. Sam is dol op zijn zussen Jip en Jet en ze zijn goed aan elkaar gewaagd met het spelen. We zoeken dan ook een huisje waar ze alle 3 welkom zijn.
~ Jip ~

Jip is geboren in een paardenstal en toen zij een dag oud was, is zij samen met haar broertje Pom en mama Cato veilig ondergebracht in een gastgezin. Later zijn daar kittens Sam (katertje) en Jet (poesje) bij gekomen. Jip is een meisje met twee gezichten: een chill billy en… een sloopkogeltje.

Jip kan goed slapen, tukken en uiltjes knappen. Ze kijkt dan heerlijk ontspannen uit haar oogjes en oogt helemaal zen. Lekker onderuitgezakt zichzelf of liefdevol haar broertjes of zusje poetsen, ze neemt er alle tijd voor.

En Jip is ook een ontzettend energiek meisje. Ze rauscht en rent als een dolle en loopt daarbij alles omver dat ze tegenkomt. En Jip is een echte gangmaker. Samen spelen en achter elkaar aanrennen vindt ze fantastisch, maar ze kan zich ook uitermate goed in haar eentje vermaken met een knisperballetje of een onzichtbare vijand die haar achtervolgt.

Ze is een oprecht vrolijk meisje dat volop geniet van spelen, een veertje, een muisje, een balletje of lekker stoeien met een broer of zus.
Jip is ook een heel lief meisje dat graag bij je ligt te slapen. Met een klein, krakerig miauwtje komt ze aangeven dat ze bij je wil liggen en even geaaid en geknuffeld wil worden. Ook als ze tijd vindt dat het eten geserveerd mag worden, komt ze dat even melden door een miauwtje te geven of even met haar pootje een zacht maar duidelijk tikje tegen je been te geven.
Kortom, Jip is echt van alle markten thuis.
De eerste weken is Jip in het gastgezin bijgevoed met de fles, omdat haar jonge en onervaren mama wat te weinig melk gaf. Het gastgezin merkte ook dat Jip wat minder kracht in haar achterpootjes leek te hebben, waardoor haar pootjes weggleden en ze minder snel en goed kon lopen dan haar broertjes en zus. Ook bij de overgang naar het zelfstandig eten en naar de kattenbak gaan bleef Jip wat achter bij de rest.

Jip heeft een aantal behandelingen gehad van een dierenosteopaat, zodat de mobiliteit in haar achterpootjes beter werd en ze haar spierkracht kon opbouwen. Dit werkte goed, al zal ze altijd wat slappere spieren blijven houden. Uit een oogtest bij de dierenarts blijkt dat Jip vermoedelijk ook wat minder goed ziet. Desondanks laat Jip zich nergens door beperken of weerhouden en niets staat haar in de weg om een vol en rijk leven te leiden.

Dit alles maakt wel dat we voor Jip een thuis zoeken waar ze (vooral) binnenshuis van het leven kan genieten. Als tuin of balkon (kattenproof) afgesloten is, dan zou af en toe onder toezicht de tuin in gaan nog een optie zijn. Maar ze moet absoluut niet buiten de tuin komen, omdat ze eventueel gevaar niet of veel te laat aan ziet komen.
~ Jet ~


Jet heeft een prachtige rode vacht en is een lief, zachtaardig en vrolijk meisje.
Ze kan overweg met alle katten uit haar nestje en ook mensen vindt ze leuk.
Jet komt het gastgezin vaak als eerste enthousiast begroeten als ze weer thuis komen en ze komt regelmatig een knuffeltje halen.

Als er bezoek komt, kijkt ze eerst even op een afstandje de kat uit de boom met haar mooie groenblauwe kijkers, om zich vervolgens snel bij de anderen te voegen.
Jet houdt ook van spelen. Als ze haar favoriete speeltje heeft, rent ze door de kamer en hebben de anderen het nakijken. Jet vindt het heerlijk om samen met haar zus of broers te slapen.

En soms zoekt ze ook even alleen een slaapplekje op. Stoeien met haar broers en zus, daar houdt Jet ook van. Ondanks dat ze de kleinste en jongste is, laat ze zich zeker niet ondersneeuwen.
Kleine lieve Jet steelt je hart. De wondjes die ze in de afvalverwerkingsmachine heeft opgelopen zijn inmiddels helemaal genezen en haar koppie is prachtig!
En de manier waarop ze - na een hele moeilijke start - haast onopgemerkt is opgegaan in het gezin van mama Cato, dat zegt veel over haar lieve en optimistische karakter.

Bij Jet is er operatief een melkhoektandje verwijderd, omdat deze afgebroken was. Waarschijnlijk het gevolg van de verwondingen die ze in de machine heeft opgelopen. De operatie is goed gegaan. De overige melktandjes van Jet staan wat dicht bij elkaar, maar daar heeft ze geen last van.

Als ze haar volwassen gebit krijgt, is het belangrijk om even in de gaten te houden of dat goed blijft gaan. Omdat Jet zo dol is op haar familie zoeken we voor haar een thuis met broer Sam en zus Jip.
Na het lezen van dit bijzondere verhaal snapt u helemaal waarom we deze 3 bij elkaar willen laten. Heeft u ruimte in hart en huis en veel kattenliefde te geven? Dan gaan we graag in overleg om tot een kennismaking te komen.

We waarschuwen u wel dat het echte hartendiefjes zijn. Alle 3!

Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nlterug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"