startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator

Algemene informatie :
  • Naam : Japie
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in 2013 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar rood met beetje wit oa op befje
  • Status : geplaatst


Japie, kater, gecastreerd. Naar schatting in 2013 geboren. Heeft de entingen gekregen en draagt een chip. Japie is een grote, stoere kater. Maar wat een knuffelbeer!Japie is ook een pechvogel.
Hij is een paar jaar geleden binnen De Kittenmand gekomen. Na het verwijderen van vele teken en het herstellen van beschadigde voetzooltjes is hij in 2016 geadopteerd door een lief echtpaar dat dol op hem was.
Liefde op het eerste gezicht! Van beide kanten.
Helaas zijn zij beiden binnen 2 jaar na zijn adoptie onverwacht overleden. Wat een pech toch voor Japie dat dit alles hem moest overkomen.

Japie is weer terug binnen De Kittenmand bij de vrijwilligster die hem ooit van straat haalde.
We hebben hem eerst laten bijkomen en extra met hem geknuffeld.
Nu is hij weer zover dat we voor hem op zoek gaan naar een nieuw huisje.
Eentje waar hij de rest van zijn leven kan en mag blijven.
Want dat verdient deze lieve schat!Japie is zelfverzekerd.
Zelfs de stofzuiger deert hem niet. Hij vindt het heel leuk om overal bij te zijn.
Hij zit op de wasbak te kijken hoe je je tanden poetst, helpt mee de was te sorteren en het bed verschonen (lees: alles proberen te pakken wat beweegt), hij vindt het leuk om op een tablet te spelen (vooral de YouTube spelletjes speciaal voor katten, maar ook de spelletjes die je zelf probeert te spelen).
Ook vindt hij het fijn als je tegen hem praat. Dan rolt hij al spinnend op zijn rug.
Slapen is een andere grote hobby.

Japie is ook stoer.
Andere katten en honden kunnen beter uit de buurt blijven. Met zijn 6,5 kilo en 100% zelfvertrouwen kan hij ze allemaal aan.
Japie is een katje dat graag alleen geniet van alle aandacht en zorg.
Koppeling met een andere kat of hond bleek binnen De Kittenmand geen succes. Maar geef hem eens ongelijk. Heb je eindelijk je gouden mandje en liefdevolle thuis gevonden zou je de aandacht ook nog moeten delen. Japie doet dat liever niet. Wij plaatsen hem daarom niet bij andere katten of honden.

Hij kan wel met kinderen, vanaf een leeftijd dat ze de lichaamstaal van een kat kunnen lezen (meestal rond een jaar of 8).
Japie heeft veel liefde gekregen van zijn vorige baasjes. Een deel van die liefde ging via de maag, waardoor er nu iets te veel Japie is om van te houden. Een beetje afvallen kan geen kwaad. Japie is dus gebaat bij een baasje dat maat kan houden met het eten geven.

Kortom: Japie is een ruwe bolster, blanke pit! Het is een hele lieve, knuffelige, gezellige, nieuwsgierige, ondernemende, "bazige lompe hork" met sproeten op zijn neus en prachtige ogen. Hij is ingeent, gechipt en gecastreerd. Japie is ongeveer 5 jaar oud.

Bij wie mag Japie verder gaan met genieten van het leven?
Bij wie mag hij het enige huisdier zijn?
Wij gaan graag verder in overleg om te kijken of het een match kan zijn zodat de kennismaking kan volgen. Japie kijkt er naar uit!

Mogen we voor het eerste contact een mail ontvangen via : info@kittenmand-tilburg.nl ?
Alvast dank.


terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"