Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
 Amarena Malaga Noce Baccio Cannella TiramisuBijzonderheden : in koppels te plaatsen

Algemene informatie :
 • Naam : Amarena
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : zomer 2022 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers met wit
 • Status : plaatsbaar
Algemene informatie :
 • Naam : Malaga
 • Geslacht : kater
 • Leeftijd : 30 april 2023 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar zwart
 • Status : plaatsbaar
Algemene informatie :
 • Naam : Noce
 • Geslacht : kater
 • Leeftijd : 30 april 2023 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar zwart met witte tenen en witte bles
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Bacio
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : 30 april 2023 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers grijs met zwart
 • Status : plaatsbaar
Algemene informatie :
 • Naam : Cannella
 • Geslacht : kater
 • Leeftijd : 30 april 2023 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers grijs zwart witte tenen
 • Status : plaatsbaar
Algemene informatie :
 • Naam : Tiramisu
 • Geslacht : kater
 • Leeftijd : 30 april 2023 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers grijs zwart, witte laarsjes achter, witte tenen voor
 • Status : geplaatst

~ De ijsco club ~
Gezocht: gouden mandjes voor de leden van "De ijsco-club"
Al deze katjes hebben 2 entingen gekregen en dragen een chip. Mama Amera is gesteriliseerd. We plaatsen ze graag per 2 en stellen ze hieronder aan jullie voor.

Het opperhoofd: mama Amarena, geboren in 2022, cypers wit, gesteriliseerd.

Tiramisu, katertje, cypers met wit: witte tenen bij de voorpoten en witte kniekousen aan zijn achterpoten, een "melkvlek" op zijn neus

Bacio, poesje, cypers grijs

Noce, katertje, zwart met wit gevlekt

Cannella, katertje, cypers grijs met wit, witte tenen

Malaga, katertje, zwart met enkele witte haren in de hals
~ Amarena ~


Mama Amarena, super sociaal, liet bij het gastgezin gelijk merken dat ze gewend was aan een thuissituatie.
Eenmaal binnen bij het gastgezin, ging ze op haar gemak rondsnuffelen in de woonkamer, keurde ze de slaapplek, at een bakje eten leeg, en nestelde zich lekker in de vensterbank naast de bank met een goed zicht op de tv. Toen de volgende dag de afzuigkap en later ook nog de stofzuiger aan gingen, bleek ze daar totaal geen problemen mee te hebben. Deze dame was het duidelijk gewend in huis te verblijven! Ongelofelijk dat nog steeds niemand haar mist...

Intussen groeide haar buik, en bleef groeien, en groeien...totdat op de laatste dag van april de andere leden van de ijsco-club geboren werden. Binnen 2,5 uur beviel ze van 5 schitterende kittens.

Ze zocht hierbij duidelijk steun van het gastgezin. Ook wist ze in de 1e week de hulp van het gastgezin in te schakelen: doordringend miauwend en strak kijkend riep ze Kayleigh dichterbij de nestbak.

Kayleigh ging ernaast zitten en probeerde te begrijpen wat er aan de hand was. Alle kittens lagen lekker te slapen, "wat bedoel je Amarena?" Intussen stapt Amarena de bak uit, blijft Kayleigh strak aankijken en wandelt naar de kattenbak 2 meter verderop: "even op de kleintjes passen terwijl ik naar de wc ga, aub!". Okeeeejjj...
Amarena is supersociaal, gewend aan mensen, ze zoekt zelf contact. Dit gedrag leerde ze de kleintjes ook aan. Ze heeft een duidelijke voorkeur voor het eten van vooral iets met vis en (vooruit soms ook) kip. Ze is goed te paaien en lokken met snoepjes en kattensnacks.

Medicijnen zoals ontwormtabletjes gaan er dan ook enorm gemakkelijk in.
Opgetild worden is niet haar favoriete bezigheid: zij kiest wanneer ze aangehaald wil worden en komt dan dichterbij. Heb je een lekker zachte deken op je schoot liggen, dan is de kans het grootst dat ze ook op je schoot komt.
Anders lekker in de buurt, in de vensterbank, zodat ze de buitenwereld in de gaten kan houden.

Amarena heeft een goede band met alle kittens, maar zal Tiramisu en Malaga eerder afremmen in hun soms opdringerig gedrag. Ze laat het duidelijk merken als de heren te druk zijn.
~ Malaga ~

Malaga. Dit katertje heeft ons een hele tijd laten denken, dat hij een poes was: fijn gebouwd, sociaal, hoge piepstem en daardoor de bijnaam Piepertje gekregen.
Ook Malaga is zo gek als een deur, en kan alles bij elkaar gillen als hij de andere katjes niet kan vinden. Als je hem dan roept, antwoordt hij met een zachter miauwtje, blij dat iemand hem heeft gehoord. Hij komt dan ook naar je toe, geeft een kopje, en ontvangt graag een aai, zet de spin-motor aan, en springt binnen 2 minuten weer weg om toch te gaan spelen met die andere grote broer.
Malaga hangt graag de macho uit. Maar dat geluid...dat past er nog steeds niet echt bij... Als hij is uitgeraasd, komt hij lekker op de bank tegen je aan liggen. Op schoot gaat hem nog net te ver.

Het snoertje van de telefoon of laptop ligt dan trouwens wel beter binnen zijn bereik. Een terechtwijzing voor het willen kauwen op zo'n kabeltje accepteert hij, zeker als hij omgekocht wordt met een kattensnoepje.
~ Noce ~

Noce, deze walnoot houdt er van de clown uit te hangen.
Hij kan de gekste bokkensprongen maken tijdens het spelen.

Ook gaat hij als eerste op onderzoek uit om nieuwe speeltjes te ontdekken: hij durfde als eerste in de hoge krabpaal te klimmen. Hij heeft zichzelf daarmee het hoogste mandje van die krabpaal toegeeigend.
Andere katjes worden getolereerd om bij hem in die hoogste mand te komen liggen.
Als hij niet ligt uit te rusten in de krabpaal van al dat jagen, tikkertje spelen en stoeien, dan ligt hij graag op schoot bij het personeel. En heeft hij het helemaal naar zijn zin, dan ligt hij op de rugleuning van de bank, met het haar van personeel te spelen.

Hij is kapper! Maar ook persoonlijk verzorger: hij helpt de andere katjes met het wassen van oren. Letterlijk, en soms figuurlijk... Als je hem zoekt, dan kun je het best met een zakje of blikje snoepjes rammelen: hij komt er aan! Hij komt er nog sneller aan, als hij het geluidje hoort van het open maken van een flesje Whiskas kattenmelk.
~ Bacio ~

Bacio is een voorzichtig, klein poesje, dat soms gepest wordt door grote broer Tiramisu. Alhoewel ze zich de laatste tijd de kaas niet meer van het brood laat eten en hem zelfs uitdaagt voor een stevige stoeipartij.

Ze rent graag mee met haar broers, achter elkaar aan, de kamer door, krabpaal in, krabpaal weer uit, trap op, trap af, achter een vliegje aan.
Wanneer ze moe is, zoekt ze graag de warmte en geborgenheid van het personeel op: op schoot, in de nek/ op de rugleuning van de bank tegen het personeel aan, tegen de kussens aan op de plek waar het personeel net gezeten heeft lekker warm, en het allerfijnste: samen met broertjes op schoot!

Ze doet haar naam eer aan: Bacio betekent "kus" maar ook "donkere chocola met hazelnootjes", precies haar kleuren. Snoepjes en snacks worden met haar leven beschermd: "van mij en durf er maar eens aan te komen!"
~ Cannella ~

Cannella, kaneel, heeft intussen de bijnaam Kabaal-a gekregen.
Hij had als laatste zijn ogen open. Mama Amarena reageerde snel op zijn schreeuwtjes om aandacht en eten, hij was lange tijd haar favoriet.

Inmiddels gilt hij vooral wanneer hij bij het stoeien het onderspit delft bij grotere broers Tiramisu of Malaga. Ook wanneer hij bij een gesloten slaapkamerdeur aan komt, laat hij zich horen.

Hij kan enorm genieten van aandacht van het personeel, zolang hij zelf het contact initieert. Opgepakt worden is niet zo favoriet. Hij ligt wel graag op of naast schoot. Zijn motor kan een hoop geluid maken, hij kan spinnen als de beste.
Hij houdt van hard rennen, achter een broer of zusje aan, trap op, trap af, krabpaal in, krabpaal weer uit, achter een vliegje aan. En vooral: helpen met vegen! Die bezem is erg interessant! De dierenarts constateerde een lichte hartruis bij de 1e vaccinatie. Hij heeft er totaal geen last van, hij kan rennen en vliegen als de beste!

Bij de 2e enting was er van de hartruis niets meer te horen. Hij kan erg genieten van het wassen van zijn oren door Noce. Hij blijft dankbaar liggen. Hulp hierbij van het personeel stelt hij wat minder op prijs. Hij is daarna goed om te kopen met snoepjes of kattensnackjes of gewoon lekker kroelen. Hiervoor duwt hij graag een broertje opzij hoor!
~ Tiramisu ~

Tiramisu heeft het sociale gedrag goed afgekeken bij zijn moeder. Hij zoekt het gezelschap van mensen op. Hij bedelt om aandacht en kan zich met een diepe zucht op schoot vleien: "Waar was je nou? Ik wil al zo lang bij je op schoot liggen!"

Hij vindt het uitermate fijn om opgetild te worden. Hij blijft op je arm of hand zitten, ook als die weer dicht bij de vloer of bank is zodat hij er met een gerust hart vanaf zou kunnen stappen.
Deze schatjes van katjes zoeken een gouden voor-altijd-mandje.
Heeft u plaats in hart en huis voor 2 van deze katjes? Wilt u eens kennismaken en deze katjes in levenden lijve zien?

Stuur dan een berichtje naar De Kittenmand, in Tilburg: info@kittenmand-tilburg.nl Dan zorgen wij voor de koffie, u voor de kattensnoepjes?terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"