startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator

Algemene informatie :
  • Naam : Grumpy
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in mei 2015 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar rood met wit
  • Status : geplaatst
  • Bijzonderheden: Grumpy is gecastreerd


Grumpy, kater, gecastreerd, mei 2015 geboren. Heeft de enting(en) gekregen en draagt een chip.Grumpy is een gezellig katje dat graag met je "praat".
Hele verhalen heeft hij te vertellen en kan je daarbij lekker eigenwijs aankijken. Hij zit graag op de vensterbank naar buiten te kijken. Ook houdt hij van verstopplekjes. Hij gaat graag op ontdekkingstocht door het huis. Als er een deur open staat kijkt hij nieuwsgierig wat er achter die deur te beleven valt.

Hij is speels en naast lekker luieren kan hij zich goed vermaken met iets wat hij gevonden heeft. Dat kan een brokje zijn of een takje of iets anders geks. Hem maakt het niet uit. Hij maakt er een spelletje van om het overal heen te meppen en dan weer op te zoeken.
Toen Grumpy binnen De Kittenmand kwam was hij heel erg ziek. Inmiddels is hij heel goed opgeknapt en zijn we op zoek naar een lief baasje. Graag iemand die geen andere katten heeft, want daar heeft hij niks mee. Hij zou in de toekomst graag naar buiten willen in een afgesloten tuin.

Grumpy wordt graag aangehaald en laat het ook merken als hij er genoeg van heeft zodat u weet wanneer u moet stoppen. Als hij ligt te slapen kan hij flink snurken. Erg lachwekkend is dat. We genieten van hem nu hij hier logeert. Hij is zo leuk en lief en heeft ook zo'n schattig koppie.

Omdat Grumpy duidelijk niet goed in zijn vel zat toen hij binnen De Kittenmand kwam en het niet gelijk duidelijk werd waardoor dit werd veroorzaakt hebben we heel wat medische onderzoeken laten doen om hem toch te kunnen helpen.
Via testen werd gelukkig duidelijk dat hij geen voor katten besmettelijke ziektes had.
Er is 2x compleet bloedonderzoek gedaan waaruit bleek dat de organen het prima doen.
Er zijn geen afwijkingen in het bloed gevonden. Hij had een lichte temperatuurverhoging en opgezette lymfeklieren.

Het leek erop dat het lichaam iets aan het bestrijden was. Drie lymfeklieren zijn aangeprikt en daar is via Utrecht weefselonderzoek op gedaan. Geen kankercellen aanwezig. Temperatuur is inmiddels normaal.
De lymfeklieren zijn nog steeds iets vergroot. Het is niet te zeggen of dat minder gaat worden. Mogelijk blijft het zo of waren ze al vergroot voordat hij binnen De Kittenmand kwam door een eerder meegemaakte infectie. Dat kan ook.

Rontgenfoto's lieten schone longen zien en een iets vergrote hartspier. Aan dat laatste kunnen we niets veranderen. Grumpy krijgt daarvoor een halve plastablet per dag. Daar doet hij het heel goed op. Kosten voor dit medicijn ongeveer 6 euro per maand. Grumpy krijgt een voorraadje mee. Bij het allereerste onderzoek was een hartruisje hoorbaar.
Later leek dit minder. Na de inenting en tijdens en na de narcose voor de castratie hebben we geen terugval gezien.Waarom dan toch zo'n uitgebreid verslag van de medische kant zult u denken.
Omdat het om Grumpy gaat en dit informatie is die we graag met u willen delen. Het komt niet zo vaak voor dat deze onderzoeken worden uitgevoerd tijdens een logeerpartij.
Maar bij Grumpy zijn we blijven zoeken naar de reden waarom hij zich niet lekker voelde.
Hij heeft alle kansen gekregen en genomen om goed door die periode heen te komen.

Na antibioticakuren (die voor de zekerheid gegeven zijn) en de inname van de plastabletten zagen we hem echt opknappen. De antibioticakuren zijn inmiddels al lang afgelopen maar de plastabletten zal hij nodig blijven hebben.
Dat mag alleen wijzigen met medische begeleiding door uw dierenarts. Het is goed als hij door de dierenarts wordt gezien als het minder goed mocht gaan. Mogelijk dat dan de tablet verhoogd wordt naar een hele tablet per dag. Dat zal de toekomst uitwijzen.

Grumpy is door het oog van de naald gekropen.
Diep in elkaar gedoken, sterk vermagerd, diep ongelukkig en met temperatuurverhoging werd hij aangetroffen.
Onder de struiken langs het trottoir. Alsof hij daar was gaan liggen om hulp te vragen omdat hij het zelf niet meer aankon.

Het is de vraag of hij de zeer koude nacht die zou gaan volgen door gekomen was als hij daar gebleven was.
Dankzij een tip van dierenvrienden hebben we Grumpy gevonden en kunnen meenemen, direct naar de dierenarts kunnen brengen en later op de avond naar een verwarmde kamer bij onze noodopvang. Met veel zorg, liefde en medische begeleiding hebben we deze schat uit die diepe periode kunnen halen.

We gunnen hem een enorm fijn leven met veel liefdevolle aandacht bij nieuw personeel.
ZIJN personeel.
Personeel dat er op toeziet dat het goed blijft gaan met hem. Met de juiste medicijnen en goede dosering. Grumpy is een enorme lieverd met een heel vertederend snoetje die een heel liefdevol en zorgzaam thuis verdient.

Wilt u voor 200% gaan voor Grumpy? Dan ontvangen we voor het eerste contact graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nl om daarna de kennismaking te kunnen gaan regelen.


terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"