Hompagina van de Kittenmand
ANBI gegevens
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator


Bijzonderheden : samen te plaatsen
Dice en Goomer zijn beide gecastreerd

Algemene informatie :
  • Naam : Dice
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in juli 2014 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit (meeste wit in snoetje)
  • Status : geplaatst
Algemene informatie :
  • Naam : Goomer
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in juli 2014 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart-wit (meeste zwart)
  • Status : geplaatst


Dice (meeste wit in snoetje) en Goomer, 2 broertjes. Juli 2014 geboren. Ze hebben de entingen gekregen en dragen een chip.

Dice is een heerlijk knuffelig katertje dat houdt van kroelen en knuffelen. Hij spint er dan lustig op los.
Als hij lekker gekriebeld wordt krijg je als beloning een heerlijke wasbeurt van je handen.

Hij kan zich uren vermaken met een speelgoedmuisje en ook een speelgoedje aan een hengeltje is erg leuk. Hij is erg sociaal naar mensen en naar andere katjes. Een heel makkelijk katje met een rustig, lief karakter.
Goomer is een soms verlegen, rustig katertje.
Hij is wat afwachtend, en kan enorm genieten van knuffels en aaitjes. Omdat hij ietwat een verlegen karakter heeft is een soortgenootje voor hem wel gewenst.
Zijn broertje komt dan ook graag mee. Ze trekken samen heel veel op.
Als er gespeeld wordt met een hengeltje is hij vol overgave en springt dan wat hij kan om het speeltje te pakken. Hij is echt heel erg lief en rustig.
Twee knuffelkatertjes. Wat wil je nog meer!
Voor katertje Dice hebben we nog even een aanvulling.
Wat bij hem opvalt is dat de ogen af en toe wat boller lijken. Dat zou kunnen betekenen dat de oogdruk op die momenten hoger is dan normaal.
Daarom heeft Dice in november een bezoek gebracht aan de oogspecialist. Zijn conclusie: Dice heeft aan beide ogen een afwijking die je zelden ziet en waarschijnlijk aangeboren is. De oorzaak is onbekend.

In het rechter oog vallen minimale veranderingen op in de achterzijde van het oog.
Waarschijnlijk hebben die geen gevolgen. Het linker oog heeft een half losliggende lens. Deze hangt achter de iris, op enige afstand van de iris.
Hierdoor heeft de iris geen steun aan de achterzijde en wappert deze wat heen en weer bij bewegingen van het oog. Er zijn forse afwijkingen van het netvlies in het linker oog. Waarschijnlijk ziet Dice hier weinig of niets mee, ondanks dat er wel enige pupilreflex is.

We hebben een recept meegekregen voor een oogboldrukverlager.
Als de oogbollen regelmatig groter zijn zullen we starten met de oogboldrukverlager. Dit omdat een verhoging van de oogboldruk op de langere termijn schadelijk is voor de oogzenuw (dit geldt vooral voor het rechter oog).

Toekomst: is niet goed te voorspellen.
Het linker oog zal waarschijnlijk eerder problemen kunnen geven dan het rechter. Het kan leiden tot de situatie dat het beter is dat oog te verwijderen.
In het slechtste geval gaat het rechter oog ook meer problemen geven en wordt dat ook blind en pijnlijk. Dat is dan wel het slechtste scenario.
Nog steeds zijn we heel blij dat we ook deze katjes een leven als alleen maar buitenkat hebben kunnen besparen door opname binnen De Kittenmand.
Nu hopen we een heel lief en zorgzaam thuis te vinden voor deze 2 broertjes.

Zoals de oogspecialist heeft aangegeven is de toekomst niet goed te voorspellen. Natuurlijk hopen we dat het allemaal gaat meevallen maar willen de nieuwe baas toch ook goed voorbereid aan deze adoptie laten beginnen.
Natuurlijk krijgt u bij echte belangstelling het totale verslag van oogspecialist A. Heijn toegestuurd.

Dice gedraagt zich zoals je van een kitten verwacht. Het verbaasde ons enigszins dat hij blijkbaar bijna geen zicht heeft in het linkeroogje.
Daar is nauwelijks iets van te merken. Zo goed kan hij zich daarmee redden.

Maar nu genoeg geschreven. Trekken deze twee broertjes u aan...neem dan zeker contact op met De Kittenmand dan kunnen we daar op doorpraten en kunt u kennismaken met ze.
Dat echte contact met de katjes zegt toch zoveel meer dan vele woorden.

Als u informatie wilt of belangstelling heeft voor Dice en Goomer van De Kittenmand ontvangen we, voor het eerste contact, graag een email via:
info@kittenmand-tilburg.nlterug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"