Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Dahlia en Daisy


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
 • Naam : Dahlia
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : in juli 2020 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers met wit, geamputeerd staartje
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Daisy
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : in maart 2021 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar rood met wit
 • Bijzonderheden : Daisy is gesteriliseerd
 • Status : geplaatst

~ Dahlia en Daisy ~

Daisy en Dahlia, dikke vriendinnen. Hebben elkaar ontmoet bij het gastgezin en al veel steun aan elkaar gehad.
Daisy, rood-wit, in maart 2021 geboren.
Dalia, cypers met wit, in juli 2020 geboren, gesteriliseerd (zowel eierstokjes als baarmoeder weggehaald)

Beiden hebben de entingen gekregen en dragen een chip.
Daisy is gesteriliseerd.~ Dahlia ~

Dahlia is ook een ontzettend lief poesje.
Ze is op de leeftijd van ongeveer 7 maanden binnen de Kittenmand gekomen. Ze had het geluk dat ze eten kreeg bij een boerderij maar veel meer contact tussen haar en de mens was er niet geweest.

Ze liet al snel haar zachte karakter zien en ze is tijdens de opvangperiode alleen maar socialer geworden. Ze laat zich volop aaien en toont daarbij zelfs haar buikje om daar gestreeld te worden.Oppakken is niet haar ding maar als het perse moet laat ze het wel toe. Voor haar vreemde mensen vindt ze nog wel eng. Als de bel gaat kruipt ze nog weg. Als ze het naar de zin heeft hoor je steeds haar lieve pur geluidjes. Ze is dol op zacht voer en als je dat klaarmaakt en het duurt haar te lang dan maakt ze dat wel duidelijk.

Lieve meid is het en heel vrolijk. Ze stoeit graag met haar vriendinnetje Daisy.
Omdat ze al heel wat heeft meegemaakt zal ze in een nieuwe omgeving zeker moeten wennen.Maar als het vertrouwen is opgebouwd zal ze laten zien dat ze ontzettend lief is. Ze is ook erg bezorgd. Hoort ze iemand 'au' zeggen dan komt ze gelijk kijken. Als je dan zegt dat het goed is purt ze tevreden en knipoogt ze even.Dahlia ligt s morgens op een stoel te kronkelen voor een uitgebreide aaisessie.
Ze komt op de bank ook steeds dichterbij liggen om geaaid te worden.
Op schoot is nu nog een stapje te ver.
Als ze buiten een vogeltje ziet begint ze heerlijk te kwetteren.
~ Daisy ~


Daisy is een ontzettend lief poesje. Ze is altijd graag bij je in de buurt en is wat je noemt een allemansvriend. Iedereen die binnenkomt wordt enthousiast begroet. Ze geeft veel kopjes en ligt ook graag op schoot. Zit je televisie te kijken dan kruipt ze op je schouders en gaat daar als een papegaai zitten.

Daisy zoekt de warme plekjes op. Kruipt graag onder dekens, ligt op de verwarming van het aquarium. Daisy wordt graag uitgedaagd met puzzelspelletjes.Ze is erg nieuwsgierig en ontdekt graag nieuwe dingen. Fleeceballetjes zijn haar favoriete speeltjes. Maar ander speelgoed vindt ze ook leuk. Stoeien met Dahlia en sprintjes trekken kan ze ook goed.
Ze is erg lief en lijkt door te hebben dat Dahlia iets minder mobiel is en houdt daar helemaal rekening mee.

Dalia had het zwaar te verduren toen ze binnen de Kittenmand kwam. Haar staartje bleek voor een deel gevoelloos en moest geamputeerd worden. Wat zal ze daar een pijn aan gehad hebben toen ze nog buiten leefde. Arme meid.


Heeft u de tijd en het geduld om haar te laten wennen aan een nieuwe omgeving dan komt ze graag met haar vriendinnetje bij u wonen.

Bij lieve Dahlia hoort een medisch verhaal. Zoals gezegd heeft ze al veel meegemaakt. Toen ze binnenkwam bleek er een open breuk halverwege de staart te zitten. Daar moet ze, toen ze nog buiten was, enorm veel pijn aan gehad hebben. Om haar te helpen is haar staart geamputeerd. Dahlia weet zich prima te redden! Doordat er een soort van problemen bij haar knieeen werd gezien zijn er foto’s gemaakt en heeft een orthopeet meegekeken.Hierbij zijn bevindingen: Een trauma is de oorzaak van de afwijkingen. Door trauma is de groeischijf voortijdig gesloten en aangetast daardoor is de bodem van de knie naar voren gedraaid.

Gekromde kuitbeen (kuitbeen heeft wel normale groei gehad) duidt op groeistoornis van scheenbeen en scheenbeen staat in andere stand. Fractuur zit in midden van scheenbeen. Is nog aan het dichtgroeien en zal genezen zonder verdere behandeling.

Maar door foutieve groei zijn er problemen in de knie ontstaan (aan onderzijde knie en t.o.v. bovenbeen, kruisbanden e.d.) en bij de hak (misvormd gewricht).
Ingreep via operatie is mogelijk maar niet wenselijk. Uitkomst erg onzeker en als bij 1 van de 2 iets niet goed gecorrigeerd kan worden heeft Dahlia een heel groot probleem. Normaliter zou je aan amputatie kunnen denken of aan bot dat wordt gezet. Pootamputatie gaat waarschijnlijk problemen geven bij het andere pootje waar kruisbanden zijn uitgerekt en knie dus in problemen kan komen door het moeten dragen van haar volle gewicht.

In overleg met de dierenarts is besloten dat Dahlia op de pijnstilling blijft en we verder niets doen. Elke behandeling geeft nieuwe risico's.
Met de pijnstilling doet Dahlia het prima en belast haar pootjes op haar manier. Ze heeft een weg gevonden in haar beperkingen verkregen door een trauma, mogelijk een aanrijding of flinke val.

Ze speelt met Daisy en weet wanneer ze het rustig aan moet doen. Dahlia is een vrolijk poesje.
Daardoor weten we dat we de juiste weg bewandelen en krijgt ze alle kansen om van haar leven te genieten.Wilt u zowel Dahlia als Daisy als 2 vriendinnen in huis halen om hen een fijne toekomst te geven?
Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nl


terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"