Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje vragen over de site? mail de administrator
Cosmo Brava


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Cosmo
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in april 2023 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit
  • Status : plaatsbaar
Algemene informatie :
  • Naam : Brava
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in juni 2023 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cypers wit
  • Status : plaatsbaar

~ Cosmo en Brava ~

Brava (v) en Cosmo (m), dikke vrienden.
Brava, poes, cypers wit, juni 2023 geboren.
Cosmo, kater, zwart met wit, april 2023 geboren.
Hebben de entingen gekregen, dragen een chip en zijn gecastreerd.
We zoeken een thuis waar ze samen welkom zijn.~ Cosmo ~

Cosmo.
Bij deze kerel geldt: de aanhouder wint! En hij kan lang doorgaan...als hij toch echt bij je in de buurt wil zijn. Het is zo'n ongelooflijke schat. Door beperkingen met het zicht lukt hem niet alles in één keer, maar uiteindelijk komt hij er wel.

Hij werd als klein ukkie midden op straat gevonden, last van niesziekte. Zijn ogen waren hierdoor al ver aangetast. Met heel veel zalven hebben we erger kunnen voorkomen en heeft hij de oogjes kunnen behouden maar dan wel met een beperking.

Met rechts ziet hij waarschijnlijk niets, met links zeker nog iets. Hij heeft moeite met inschatten van diepte en dingen die van rechts komen ziet hij pas later omdat hij die zichthoek mist. Als de niesziekte door stress een keer opflakkert, ziet hij ook met zijn goede oogje nog minder. Die keer dat dat gebeurt is, hebben we hem ondersteund met antibiotica en oogzalf.
Maar daar is Cosmo allemaal niet minder om. Hij kan er ook niets aan doen en kan een heerlijk leven hebben bij het juiste personeel.Als je deze zichtbeperking hebt en volop energie hebt, dan kan dat best frustrerend zijn. Hij kan wat onhandig reageren in het spel en gedrag. Bij speelse bijtjes kan het weleens hardhandig overkomen. Maar hij bedoelt het absoluut niet slecht.

Kleinere speeltjes ziet hij niet goed: speeltjes voor een (kleinere soort) hond, met felle kleuren of een knisper geluid zijn favoriet! Omdat zijn zicht het wel eens laat afweten, zijn zijn andere zintuigen enorm goed ontwikkeld: zodra hij het zachtste geluidje hoort, duikt hij op dit geluidje af.
Hij is heerlijk stoer en voor niets en niemand bang!Omdat hij reageert op elke andere prikkel, anders dan iets zien, kan hij snel schakelen in gedrag. Spelen kan ook snel een soort van jagen worden, soms ook op de vingers en handen van het personeel. Je ziet dan zijn oortjes wat draaien, de blik in zijn ogen verandert en het puntje van zijn staart gaat meer zwaaien. Hij wordt even hyper. Als je hem kunt ‘lezen’ zie je dit allemaal gebeuren en kun je zeker daarnaar handelen.

Het is ook verklaarbaar waarom dit gebeurt. Met deze wetenschap kun je alleen nog maar meer van hem houden. Hij heeft het nodig dat er met hem gespeeld wordt. Zo kan hij zijn energie lekker kwijt. Hij rent graag door de tuin, en is dan ook als 2e (Brava voorop) buiten als de achterdeur open gaat. Speel je met een ander katje, dan staat hij meteen naast je: hij wil ook graag delen in de aandacht!
De schat. ’s Ochtends is hij de wekker. Loopt hij gezellig met je mee om zijn bakje te vullen.

Als hij uiteindelijk moe gespeeld is, dan valt hij overdag languit liggend op de bank in slaap, precies op het plekje waar jij nu net wilt gaan zitten met een kopje thee of koffie. Herkenbaar he met katten in huis. Zit je al op de bank, dan komt hij tegen je aan liggen met een diepe zucht van tevredenheid. Als personeel geniet je dan met hem mee. Hoe mooi is het dat deze rakker met zijn handicap zooooo gelukkig kan zijn.~ Brava ~


Brava is een heerlijk actieve poes. Ze speelt graag met muisjes, balletjes, stokjes, vliegjes, mieren, bijen en andere katjes. Vooral tikkertje met Cosmo is favoriet: hij loopt weg en zij tikt hem tegen zijn billen. Zij kan hem aardig op zijn kop zitten als hij, volgens haar, vervelend doet en kattenstreekjes toont.Als ’s ochtends de achterdeur naar de afgesloten tuin open gaat, is zij de eerste die buiten rent. Ook als het regent… Als ze klaar is met spelen of eten, komt ze lekker bij je knuffelen of gaat ze hoog in de krabpaal liggen.

Ben je haar kwijt, dan hoef je alleen maar te rammelen met een zakje of bakje met kattensnoepjes. Ze weet niet hoe snel ze bij je voeten moet komen staan om toch vooral de lekkerste snoepjes voor de neus van de andere katten weg te kapen.Aan haar slanke lijn is te zien, dat deze dame nogal kieskeurig is wat eten betreft: het liefst iets met mousse, nog een beetje warm water erbij en mevrouw slurpt de jus zo naar binnen. Vleesstukjes komen bij deze dame niet echt door de (goed)keuring. Droge brokken vindt ze dan weer wel erg lekker.

Ze heeft een onderzoekende geest en loopt dan ook graag zelf: oppakken mag, maar liever niet te ver lopen of lang vasthouden dan aub! Zit het personeel op de bank, dan komt ze wel graag naast je liggen. Een kriebeltje over haar buik kan ze dan ook waarderen. De motor gaat dan even op volle toeren aan.

Ze kan erg goed kletsen: vooral keelgeluidjes tijdens het jagen of spelen met andere katjes.
Maar zoekt ze contact met personeel, dan kan deze dame ook een behoorlijke keel opzetten. Het alarm van de wekker ’s ochtends heb je niet nodig, zij komt je wel op tijd wekken hoor!

Wilt u eens kennismaken met deze doerakjes, dan kunt u een berichtje sturen aan De Kittenmand. Brava en Cosmo wachten vol spanning bij de poort op uw komst!

voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nlterug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"