Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Jip en Janneke


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
 • Naam : Eddie
 • Geslacht : kater
 • Leeftijd : eind juni 2021 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit
 • Bijzonderheden : gecastreerd
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Ellie
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : eind juni 2021 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit
 • Bijzonderheden : gesteriliseerd
 • Status : geplaatst

~ Eddie en Ellie ~

Eddie en Ellie Catson, broer en zus. Eind juni 2021 geboren.
Hebben de entingen gekregen, dragen een chip en zijn gecastreerd/gesteriliseerd

Eddie en Ellie hebben allebei prachtige sokjes en ze zien er zo chic uit, dat we ze soms zelfs Sir en Lady Catson noemen (zulke elegante katjes verdienen een achternaam!).

Overduidelijk zijn het broer en zus. Niet alleen aan hun uiterlijk is dit te zien, maar ook in hun manier van omgang. Ze zijn erg gehecht aan elkaar, kibbelen als echte broer en zus, maar knuffelen ondertussen ook graag met elkaar. Deze band is ook wel te begrijpen wanneer je kijkt naar hun verleden.

Ze zijn samen gevonden. mapoes was helaas nergens te bekennen, dus ze hadden alleen maar elkaar om warmte te zoeken. Gelukkig zijn ze goed opgevangen door de gastgezinnen van De Kittenmand en ontbreekt er niets meer in hun leven, behalve dan een liefdevol thuis voor de toekomst
Daar zijn we nu naar op zoek.


~ Eddie ~

Eddie is een hele lieve kater. Hij is erg speels evenals knuffelig. Hij kan uren lang achter een laserlichtje of zijn zusje aanrennen. Uiteindelijk is ie dat beu en gaat ie naast je liggen om te knuffelen.

Vice versa gebeurt dit ook: soms is hij het knuffelen beu en pakt hij zijn favoriete speeltje, komt dan weer terug naar je toe en legt zijn speeltje demonstratief voor je zodat je met hem gaat spelen. Wanneer je zijn speeltje dan weggooit, komt hij het lief terug brengen, zodat je met hem door blijft spelen. Net een hond soms!


Na al dat gespeel en geknuffel, is het tijd om te slapen. Wanneer je hem naast je laat liggen in bed, kiest hij dan ook een heel specifiek plekje uit: naast je gezicht!
Eddie geeft lief kopjes tegen je voorhoofd om vervolgens half op je kussen te gaan liggen. Zijn gespin is erg rustgevend. De perfecte teddybeer!


~ Ellie ~

Ellie is iets minder speels dan Eddie, maar houdt daarentegen net zoveel van knuffelen.
Het duurt alleen even voordat ze die kant van zichzelf laat zien, omdat ze een beetje kieskeurig is met wie ze omgaat. Echter, wanneer je haar die tijd hebt gegund en je haar uit haar schulpje laat komen, komt er een hele lieve poes tevoorschijn.

Ellie gaat graag op je schoot zitten wanneer je bijvoorbeeld TV aan het kijken bent. Ook komt ze soms naast je staan en miauwt dan letterlijk om geaaid te worden. Oppakken vindt ze soms nog een beetje eng.

Spelen doet ze ook graag, maar let zeker op dat zij ook de speel-aandacht krijgt die ze verdiend. Ondanks dat zij wat minder speels is, betekent het niet dat ze helemaal niet van spelen houdt.

Broertje Eddie wil nog al eens alle aandacht naar zich toe trekken, vooral wanneer je speelgoed gebruikt wat aan een touwtje zit dus let hier goed op. Achter het laserlichtje rent ze ook aan samen met haar broertje. Soms begint ze zelf met spelen, maar dit doet ze dan zelf bij haar broertje om vervolgens achter hem aan te rennen.


Wanneer Ellie moe is van al dat spelen, ligt ze graag ergens bij de krabpaal: een hangmandje of bovenop de krabpaal, of ergens onderaan.
Wanneer het bedtijd is, gaat ze ook graag mee naar de slaapkamer en ligt dan het liefst bovenop je borst of in je knieholte. Soms duurt het even voordat ze haar houding heeft gevonden, omdat ze erg enthousiast wordt van knuffelen. Ze loopt dan even heen en weer, kan niet genoeg krijgen van al dat geaai, rolt soms een paar keer om, voordat ze eindelijk haar plekje heeft gevonden.

Eddie en Ellie houden allebei erg van eten. Wanneer je er eentje kwijt bent, hoef me maar te schudden met een bakje en daar komen ze dan aangerend. Echter kunnen ze soms net iets te enthousiast zijn, waardoor ze letterlijk het eten opeisen door hun pootjes op je hand te toen, om vervolgens het snoepje naar de mondjes te brengen. Dit kan soms voor wat ongelijkheid zorgen dus ook hier moet op gelet worden. Vooral Ellie is hier namelijk erg goed in.


De volwassen katten bij het gastgezin vinden ze ook erg interessant en ze spelen graag met hen. Ook tijdens hun knuffeluurtje worden de andere katten erbij betrokken.

Eddie en Ellie zoeken een thuis waar ze samen welkom zijn. Waar het personeel snapt dat sommige katjes even moeten wennen.
Helemaal geweldig als ze dan ook als een echte Sir en Lady behandeld gaan worden.
Ze verdienen het zo! Het zijn echte lieverds.

Denk je dat je ze hun paleisje kunt aanbieden?
Dan ontvangen we voor het eerste contact graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nl

terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"