Hompagina van de Kittenmand
Hompagina van de Kittenmand
Wat is de Kittenmand
Speciale aandacht
Ook meedoen met de Kittenmand ?
Thuis gezocht
Adoptieprocedure van de Kittenmand
ANBI gegevens
Vrienden van de Kittenmand
Kitten gevonden ?
Gastenboek
Kittenkrabbels
Kittenmand nieuws
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator
Bibi Caatje


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Bibi
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in oktober 2019 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar schildpad
  • Status : geplaatst
Algemene informatie :
  • Naam : Caatje
  • Geslacht : poes
  • Leeftijd : in november 2020 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar zwart met wit
  • Status : geplaatst

~ Bibi en Caatje ~

Bibi en Caatje, 2 poesjes, die elkaar binnen De Kittenmand gevonden hebben.

Bibi, vermoedelijk geboren in oktober 2019, dus nu ongeveer 1,5 jaar oud. Ze is gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd.

Caatje is geboren in november 2020. Ze is inmiddels volledig gevaccineerd en gechipt. Deze europese korthaar is bijna helemaal zwart. Ze heeft een paar witte haren in haar hals.

Waar Bibi gaat, daar komt Caatje er achteraan. Na de aanvankelijke scepsis van Bibi is het helemaal goed gekomen door het lieve, maar aanhoudende karakter van Caatje.

Ze rennen het huis door terwijl ze tikkertje spelen, maar gaan inmiddels ook vlak bij elkaar op de bank liggen als het personeel in bed ligt of even allemaal tegelijk de deur uit is.
Ze halen samen kattenkwaad uit, maar dagen elkaar ook uit wie als eerste de lekkerste snoepjes uit de puzzel kan halen.


~ Bibi ~

Bibi is een half-langharige poes met schildpad-tekening.
Bibi was schuchter toen ze binnenkwam maar Bibi heeft een enorm lief karakter.
Ze wil vooral lief gevonden worden. Ze heeft niet 1 keer bewust boos uitgehaald.

Ze schrikt ervan als ze je per ongeluk raakt met niet-ingetrokken nageltjes tijdens het spelen. Haar favoriete bezigheid is geaaid worden. Sinds ze dit ontdekt heeft, komt ze om aandacht vragen door kopjes te geven. Vooral ’s avonds komt ze lekker bij je op de bank liggen.

Ze vindt het nog wel een beetje eng, wanneer je snel op haar af loopt. Dan wil ze nog wel eens weg duiken of even weg lopen. Ze komt echter bijna meteen naar je toe als je haar roept.
Ze kan het ook luidkeels duidelijk maken, wanneer ze aandacht wil. Een aardig stemmetje miauwt hard, maar de toon is duidelijk: aandacht (of eten), en wel nu!
Caatje is er erg gevoelig voor: ook al zit ze boven op zolder, binnen 2 tellen is ze beneden om Bibi te ondersteunen met aandacht danwel een 2e stem om om eten te vragen (lees: eisen).

Haar halflange vacht heeft bijna dagelijkse verzorging nodig. Kammen en borstelen vindt ze echt niet erg, ze blijft rustig liggen tot je bijna klaar bent.
Ook het toedienen van medicijnen en ontwormmiddel gaat vrij gemakkelijk.


Bibi had moeite met springen, ze deed dit zelfs helemaal niet.
Bij het onderzoek bij de dierenarts bleek dat Bibi pijnlijk was bij het strekken van de heupen en bij doorvoelen op de rug bij de borstkas.
Op de röntgenfoto's is bij de borstwervel inderdaad een vergroeing te zien. (Spondylose).
Dit hoefde echter niet de oorzaak van haar klachten te zijn. De heupen van Bibi zien er keurig uit.

De heupkoppen liggen mooi in de kommen en er zijn geen tekenen van arthrose of een breuk te zien. Ook haar knieën zien er netjes uit.
De oorzaak van Bibi's pijnklachten leken dus niet in de botten of gewrichten te zitten.

Het kon zijn dat zij wat last van pezen of banden had na een kneuzing.
Nadat ze een korte periode dagelijks ontstekingsremmende pijnstillers toegediend heeft gekregen, is er van het probleem met springen en rennen niet veel meer te merken. Daar zijn we reuze blij mee. Door de gedane onderzoeken en de rontgenfoto’s weet u in ieder geval dat er geen afwijkingen zijn. Ook haar zicht is prima al lijkt ze wat te loensen.

Bibi blijft nog wel voorzichtig, maar springt nu gewoon vanaf de grond op de krabpaal of de bank. En ze vermaakt zich prima met een muisje of een speeltje gevuld met cat-nip.

Wat betreft eten is ze nogal kieskeurig: kittenbrokjes en Felix-soup. Vooral omdat dit laatste zo lekker weg te slobberen is. Grotere brokjes en grover nat voer hebben niet haar voorkeur. Ze vindt het ook prima, als je het voer goed prakt en aanlengt met water: ook dat kun je prima drinken!


~ Caatje ~

Dan vertellen we ook graag over Caatje.
Bibi is haar grote voorbeeld: wat Bibi doet, aapt Caatje na.
Ze speelt graag met pingpongballen en balletjes met een belletje erin. Ook kan ze zich prima vermaken met een muisje.

Ze is erg aanhankelijk, en springt graag op schoot als Bibi even een middagdutje doet.
Met haar lieve karakter en vasthoudendheid in contact zoeken, heeft ze er voor gezorgd, dat Bibi nu een sociaal poesje is geworden. In het begin gromde ze nog wel eens wanneer je in de buurt van haar net gevulde etensbakje kwam, maar inmiddels is ze dat afgeleerd.

Ze heeft het vertrouwen gekregen, dat er ruim voldoende te eten is voor haar. Bibi laat graag wat over voor Caatje in haar bakje.


Caatje is een echte kitten, bijna puber: wanneer ze net wakker is, staat ze meteen volledig aan.
Springen, rennen, gek doen, spelen, door het hele huis heen. Binnen in huis voelt ze zich zeker genoeg om niet meteen de benen te nemen als er een nieuw speeltje te ontdekken valt.

Behalve wanneer de deurbel dan plots gaat: ze springt een meter in de lucht en vlucht toch even naar de veilige bovenverdieping, om binnen 2 minuten te komen kijken wie of wat er nu eigenlijk in de woonkamer is gekomen.
Deze dames hebben elkaar dus duidelijk gevonden binnen De Kittenmand.


Ze zoeken dan ook samen een gouden mandje met personeel dat de tijd neemt.
Tijd om te wennen, maar vooral ook om hun vertrouwen te winnen. Bibi heeft personeel nodig, dat letterlijk veel voor haar aanwezig is. Kleine kinderen en deze dames is geen goede combinatie. Ze gedijen goed bij rust en aandacht.

Bent u het personeel dat aan deze vraag kan voldoen, dan willen de dames graag kennismaken, en nodigen zij u uit om op audiëntie te komen.

Mail dan naar info@kittenmand-tilburg.nl voor het eerste contact en een kennismaking.terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"