Hompagina van de Kittenmand
ANBI gegevens
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
  • Naam : Brutus
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in augustus 2018 geboren
  • Kenmerken : korthaar cypers met wit puntje aan de staart en een grijs teentje voor
  • Status : geplaatst
Algemene informatie :
  • Naam : Boris
  • Geslacht : kater
  • Leeftijd : in augustus 2018 geboren
  • Kenmerken : europese korthaar cypers met witte voetjes voor en witte achterpootjes
  • Status : geplaatstBrutus en Boris, broertjes. Augustus 2018 geboren. Hebben de entingen gekregen, dragen een chip en zijn gecastreerd.


~ Brutus ~

Brutus is een hele mooie jongen en karakteristiek zijn het witte puntje aan zijn staart, en zijn ene grijze teentje aan zijn rechtervoorpoot. Heel soms is Brutus wat voorzichtig , maar is met een aaitje snel overtuigd en kan dan niet genoeg krijgen van het kroelen.


Hij wringt zich dan in allerlei bochten omdat het overal lekker aanvoelt en hij niet kan kiezen. Daarbij produceert hij een prachtig spingeluid en met een flink volume.

Brutus is, net als de drie anderen een bourgondisch katje en vindt vooral wat er op jouw bord ligt nog het interessantst.
Hij kan het dan ook nog niet laten om een nageltje mee proberen te pikken, iets wat we nu in goede banen aan het leiden zijn.
Hij begint al te reageren op het knippen van je vingers, maar hij heeft nog wat "opvoeding" nodig.

Wanneer hij niet geniet van het kroelen dan is hij met zijn broertje aan het ravotten , maar luieren is wel zijn grootste hobby.
Vaak zijn se samen te vinden, vooral als er kattekwaad uitgehaald kan worden.


~ Boris ~

Kleine Boris met zijn konijnenpootjes is vaak haantje de voorste en laat het ook horen als hij aandacht van je wil. Net als Brutus wringt ook Boris zich in allerlei bochten zodat je maar goed alle plekjes gekriebeld hebt. Vooral zijn wangetjes zijn favoriet, en waag het niet om ondertussen wat anders te doen, want hij laat je niet zomaar met rust.


Ook is Boris heel nieuwsgierig en dat varieert van geinteresseerd toekijken wat je aan het doen bent tot zich ermee bemoeien als hij vindt dat het tijd is voor hem. Als je aan de pc bezig bent ploft hij voor je neus neer, rolt op zijn rug en kijkt je dan aan met een velangende blik van “ nou hier ben ik, kriebel mij!”
Dat innemende koppie, je kunt er niet boos op worden ook niet als je net ergens druk mee bezig bent.


Wat eten betreft is Boris ook wat slimmer ( denkt hij ) dan Brutus. Boris probeert bij het eten om stilletjes via je schoot iets te kunnen bietsen, waar Brutus gewoon pontificaal voor je neus op tafel staat. Maar ook Boris begint wat van de opvoeding mee te krijgen.

Ook lekker bij je liggen luieren vindt Boris heerlijk en kan dan echt helemaal diep in slaap zijn. Soms droomt hij daarbij en trekt dan met zijn pootjes en zijn snorharen trillen alsof hij iets heel lekkers krijgt. Zo mooi om te zien.


Allebei kunnen ze het heel goed met onze hond Bailey vinden.
Wat eigenlijk verbazingwekkend is, want als hij met ze speelt en dan zachtjes in hun nek bijt ( vaak komen er dan ineens kittens voorbij met een nat 'gekloven' nek ) en ze soms mee wil nemen in hun nekvel, alsof hij een moedertje is.

We houden het wel goed in de gaten en als we een keer zijn naam noemen dan speelt hij weer zachter met ze maar met zijn een jaar oud is hij soms nog wat enthousiast .
Hij doet ze geen pijn en de kittens blijven gewoon liggen en proberen hem dan te meppen.
Als het speelkwartier afgelopen is dan vinden we Bailey vaak terug met twee uitgeputte kitten die lekker tegen hem aan liggen te slapen. Bailey houdt zich dan helemaal stil om ze maar niet te storen, een mooi gezicht.

Het zijn twee heerlijke kittens en ze zijn dol op mensen en als er bezoek is zijn ze heel nieuwsgierig naar wie er binnenkomt. Alleen Brutus is dan wat terughoudend, maar dat is hij ook als we hem op schoot willen nemen...heeeeel aanhankelijk, maar wel naast je en niet op je!
Maar ook dit begint stilletjes te veranderen en soms kan hij heerlijk liggen slapen bij je. We kunnen dit bij een bezoek niet altijd garanderen maar met deze vier hebben wel een goed gevoel dat dat wel gaat lukken.
Interesse in deze knappe kerels ? Kom dan kennismaken met dit heerlijke viertal en beleef deze heerlijkheidjes zelf!

Voor het eerste contact ontvangen we graag een mail via info@kittenmand-tilburg.nlterug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"