Hompagina van de Kittenmand
ANBI gegevens
startpagina Stuur de Kittenmand een mailtje Kittenmand gastgezin forum vragen over de site? mail de administrator


Bijzonderheden : samen te plaatsen

Algemene informatie :
 • Naam : Besi
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : in april 2016 geboren
 • Kenmerken : europese langhaar grijs
 • Status : geplaatst

Algemene informatie :
 • Naam : Paquita
 • Geslacht : poes
 • Leeftijd : in april 2016 geboren
 • Kenmerken : europese langharig grijs wit
 • Status : geplaatst
Algemene informatie :
 • Naam : Chico
 • Geslacht : kater
 • Leeftijd : in april 2016 geboren
 • Kenmerken : europese korthaar cypers wit
 • Status : geplaatst


Besita, Paquita en Chico. Twee zusjes en hun broertje. Geboren in april 2016. Hebben de entingen gekregen en dragen een chip.
Deze 3 katjes zoeken een thuis waar ze alle 3 welkom zijn.Besi : knuffelig en zachtaardig

Besi (een afkorting van Besita, is afgeleid van het Spaanse "besito", dat "kusje" betekent)
Besi is een prachtig klein meisje. Met haar lange haartjes en ranke, knappe verschijning kan ze zo model staan voor een reclamecommercial.

Toch staat Besi zeker haar mannetje. Supersnel als ze is, weet ze net als haar broertje Chico, ook overal als eerste bij te zijn. Of het nu eten is of spelen, Besi houdt het allemaal goed in de gaten.

En in beide gevallen doet ze absoluut niet onder onder voor haar broertje Chico en zusje Paquita.
Ze kan ze net zo goed aan als andersom. Stevige worstelpartijtjes gaat ze niet uit de weg. En ook zij is werkelijk onvermoeibaar en houdt het uren vol als er wat te spelen valt.Besi is ook een makkelijk poesje.
Ze heeft een groot voorbeeld genomen aan de oudere poes van het gastgezin, die ook haar grote vriendin is geworden, en daardoor al heel gauw ontdekt dat het leven heel relaxed kan zijn en je voor een heleboel dingen en geluiden absoluut niet bang hoeft te zijn.
Dat zie je inmiddels ook terug in haar karakter. Besi is makkelijk benaderbaar.
Besi is een knuffelkatje. Als eerste van de drie uit het nestje waarvan zij deel uitmaakt, wilde ze heel graag gekroeld, geaaid en geknuffeld worden. Op haar kopje, haar buikje, haar rugje: alles voelt even heerlijk voor Besi. Ze spint erop los en laat het zich overkomen.

Besi is ook heel zachtaardig. Ze is altijd lief, luistert al heel goed en is graag bij je in de buurt. Kijk je televisie, dan komt Besi op je schoot, of naast je of op de bankleuning achter je liggen. Ze is heel gezellig bij je en kijkt je graag aan om bevestigd te krijgen dat er nog wat te beleven valt.
Dit prachtige kleine meisje is een kleine hartendief en met haar zul je altijd een zonnetje in huis hebben.Paquita : knap, bescheiden en guitig

Paquita (afgeleid van het Spaanse "poquito", dat "klein" betekent)
Paquita is een bijzonder knap poesje. Klein als ze is, met haar lange haartjes en prachtige oogjes is ze een ongelooflijk mooie verschijning.
Je kunt naar haar blijven kijken als ze je aankijkt. Paquita laat zich de kaas niet van haar brood eten. Ze is een waardig tegenstander voor haar broertje Chico en zusje Besi als het om stoeipartijtjes gaat.

Paquita kan zichzelf evenwel ook heel goed vermaken. Urenlang met een kattenspeeltje of haar eigen staart spelen, het maakt haar niet uit.
Om daarna lekker in slaap te vallen en lekker lang een dutje te doen.Paquita is een ietwat bescheiden poesje.
Waar haar broertje Chico en zusje Besi haantjes de voorste zijn, kijkt Paquita eerst een beetje de kat uit de boom bij alles wat jij of zij doet en wacht zij enigszins af alvorens ze actie onderneemt.
Dat geldt voor eten, snoepjes in ontvangst nemen en ook spelen. Maar benader je haar rustig en merkt ze dat alles oke is, dan gaat ze er ook helemaal voor.
Haar spinmachientje gaat dan op volle kracht draaien en ze krijgt er geen genoeg van om gekroeld, geknuffeld en geaaid te worden.Haar bescheidenheid doet evenwel niets af aan het gegeven dat deze prachtige kleine dame in wording alles in zich heeft om haar als heel bijzonder aan te merken.
Superlief als ze namelijk is, ze is echt ook ontzettend guitig.

Als het op spelen en rennen aankomt, heeft Paquita namelijk de gewoonte om voordat ze van start gaat, eerst vanuit stilstand op dezelfde plaats met alle vier haar pootjes een aanloop te nemen, net als in de tekenfilm "de Flintstones" gebeurt.
En als ze dat dan gedaan heeft dan gaat ze voor het echt. Datzelfde doet ze als ze tijdens het spelen en haar renrondjes bochten neemt. Je weet niet wat je ziet maar het is werkelijk geweldig om te aanschouwen. Humor ten top.
Met dit bijzondere kleine meisje zul je merken dat het leven genieten is.Chico : nieuwsgierig, onvermoeibaar en grappig

Chico (wat je uitspreekt als "Tjieko" en Spaans is voor "jongen")
Chico is een heel mooi jong katertje. Hij staat hoog op zijn pootjes, een grijs pootje en een wit pootje voor. Met zijn staartje rechtop in de lucht, kijkt hij met zijn kopje omhoog en zijn guitige snuitje vol verwachting de wereld in.

Chico is een haantje de voorste. Hij weet als geen ander overal als eerste bij te zijn.
Is het etenstijd, dan weet Chico dat meteen en staat hij bij je.
Duurt het hem net iets te lang voordat je zijn bordje klaar hebt, dan laat hij dat merken met een tikje op de been of voet.
Wordt er eenmaal gegeten, dan eet Chico eerst snel zijn eigen bordje leeg en gaat daarna in het bordje van de poes van het gastgezin en de bordjes van zijn zusjes kijken of er nog wat te halen valt. Want eten is voor Chico heel erg belangrijk.Chico is ook nieuwsgierig.
Wat ben jij aan het doen en kan hij daarbij helpen? Het schoonmaken van de kattenbak is zo'n dagelijks terugkerend ritueel waarbij Chico laat zien hoe hij door mee te scheppen zijn bijdrage levert.
En spelen zijn zusjes met de snoep-speeldoos, nu, dan moet Chico daar alles van weten en zal hij ervoor zorgen dat de snoepjes daar op een handige manier uit worden gevist zodat zijn zusjes maar ook hij een eigen portie krijgen.

Chico is onvermoeibaar als het op spelen aankomt. Urenlang rennen door het hele huis, met zijn zusjes, de poes van het gastgezin, achter het licht van een laserlampje aan en met zijn speelfret, die bijna net zo groot is als hijzelf.
Chico doet het gewoon even. Totdat hij uiteindelijk, puffend en hijgend en uitgeteld even een slokje water neemt, om vervolgens weer van voren af aan te beginnen.

Een specialiteit van Chico is "bommetjes maken". Daarin is hij een grote grapjas. Verstoppen zijn zusjes zich in het kattenhuisje, dan neemt Chico een spurt, springt hij hoog in de lucht en laat hij zich met heel zijn gewicht op het kattenhuisje en dus ook zijn zusjes vallen.
Dit lieve katertje is echt een bijzonder ventje en komt af en toe ook zelf zijn knuffeltjes en kroeltjes bij je halen. Het is een plezier om te zien hoe hij van het leven geniet.

Als u denkt...dit zijn mijn toekomstige huisgenootjes...of heeft u misschien nog vragen, dan ontvangen we voor het eerste contact graag een email via kittenmand@home.nl
Het gaat echt om adoptie van alle 3 de katjes. Graag tot bij de kennismaking.terug naar startpagina

2007 stichting "de Kittenmand"